Populaţiile de reni au scăzut simţitor la nivel mondial

| 11 dec, 2014

Populaţiile de reni au scăzut la nivel mondial ca urmare a împerecherii încrucişate şi a braconajului, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la o universitate din China, scrie agenţia UPI.

Studiul, realizat de cercetători de la 'Renmin University School of Environment and Natural Resources' din China, s-a concentrat pe două subspecii de ren - cel de tundră şi cel de pădure - ale căror populaţii au scăzut cu cel puţin 28% din 1970. Declinul a devenit mai pronunţat începând din 1998.

'În nordul Europei (Finlanda, Suedia, Norvegia) Asia (Rusia, Mongolia, China) şi America de Nord (Canada şi Alaska), populaţiile de reni au început să scadă de mulţi ani', a declarat autorul coordonator al studiului Xiuxiang Meng pentru Discovery News.

Potrivit studiului, scăderea populaţiilor de reni a fost determinată de câţiva factori precum împerecherea încrucişată, braconajul, prădătorii naturali, lipsa crescătorilor, schimbările climatice şi schimbările survenite în industria de turism.

'Urşii, lupii şi râşii sunt principalele trei animale de pradă care atacă renii şi pot ucide până la o treime din puii de ren în fiecare an', se precizează în studiul amintit.

Populaţia de reni semi-domesticiţi din China, Mongolia şi Rusia, dar mai ales din China, ar trebui să beneficieze de atenţie sporită din partea Uniunii internaţionale pentru conservarea naturii (International Union for the Conservation of Nature) care a întocmit o 'listă roşie' a speciilor ameninţate de dispariţie', a declarat coordonatorul studiului Xiuxiang Meng.

Studiul arată că populaţia de reni din China cuprinde cea mai sudică populaţie de reni de pe glob, care este foarte importantă pentru distribuţia şi conservarea renilor la nivel mondial, atrage atenţia Xiuxiang Meng.

Studiul a fost publicat în numărul din decembrie al revistei 'Journal for Nature Conservation'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ