PORECLELE lui Klaus Iohannis. Cum este ironizat şeful statului pe pagina "PĂMĂTUF"

| 30 mai, 10:53

Klaus Iohannis s-a ales cu o listă destul de lungă de porecle după ce intrat în cursa prezidenţială şi s-a instalat, mai apoi, la Cotroceni.

"Etichetele" lui Iohannis, puse de oameni politici sau de internauţi, au plecat de la "Santa Klaus", alintul susţinătorilor din campanie,  şi au ajuns, la câteva luni de mandat, la "Marele mut" ori "Pămătuf". Această ultimă poreclă a dus şi la crearea unei pagini de Facebook: "Pămătuful Naţional".

În cele cinci luni de mandat, modul preşedintelui Klaus Iohannis de a face politică a fost sancţionat pe reţelele de socializare ori de către jurnalişti şi politicieni.

Şeful statului a fost ironizat în fel şi chip, iar una dintre ultimele porecle primite este "Pămătuf". Preşedintele este apelat astfel de criticii care îi reproşează faptul că nu este suficient de pregătit pentru funcţia pe care o deţine, dar şi pentru echipa slabă de consilieri.

Pe Facebook a fost creată, recent, şi o pagină intitulată "Pămătuful Naţional"."Klaus Iohannis alias Pamatuful - presedintele ales al Romaniei. Aceasta pagina este destinata simpatizantilor cu simtul umorului ai presedintelui", este descrierea paginii, pe care sunt postate fotografii, în care este persiflată inclusiv "relaţia instituţională" Iohannis-Ponta.

"Ficus" este o poreclă folosită intens de internauţii ostili preşedintelui, formula fiind lansată de realizatorul TV, Moise Guran.

"Șase milioane de români s-au dus și au votat omul ăsta în turul doi, dar trei milioane dintre ei n-au făcut-o și-n primul tur. De ce s-au dus în turul doi ăilalți trei milioane? Ca să aibă un președinte popular pe Facebook, sau ca să nu ajungă Ponta președinte, cu toată garnitura de corupți pe toate funcțiile statului? S-au dus pentru ca nația să aibă un lider în momente de criză, sau ne lipsea un ficus la Cotroceni? S-a spus, după alegerile din 16 noiembrie, că ne-am luat țara înapoi. Ne-am luat pe dracu țara înapoi!", critica Guran modul preşedintelui de început de mandat de a comunica pe Facebook.

"Ficusul de la Cotroceni'' a ajuns să fie folosit până şi în titlurile unor publicaţii on-line, iar tăcerea preşedintelui, după instalarea la Cotroceni, a dus la o listă întreagă de etichete: "liderul tăcut al României", "preşedintele tăcut", "presedintele mut", "marele mut" sau "păpușarul-șef de la Cotroceni" sunt câteva dintre ele.

Deşi în ultima vreme a schimbat strategia de comunicare, având mai multe ieşiri publice, Klaus Iohannis s-a apărat în faţa acuzaţiilor că tace prea mult.

"Eu am fost de la bun inceput pe baricade. Tacerea mea nu a fost de fapt o tacere adevarata. Eu ma adresez rar publicului pentru obisnuintele romanesti, o data la doua-trei saptamani, ceea ce pentru uzantele europene inseamna des si felul in care ma exprim e diferit de ceea cu ce erau obisnuiti oamenii de la precursorul meu (Traian Basescu - n.red.). Poate ca tocmai din comparatia aceasta (cu precursorul meu) au unii impresia ca vorbesc mai putin. Dar eu stiu cand trebuie sa-mi exprim ideile", explica, la un moment dat, Iohannis.

Implicarea în scandalul defrişărilor ilegale i-a mai adus lui Iohannis o poreclă: "Președintele defrișărilor bine făcute". Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită, este cel care a lansat noua etichetă, acesta acuzându-l pe preşedinte că "a respins de la promulgare noul Cod Silvic care mai domolea tăierile de copaci, deși nu suficient".

În timpul campaniei electorale pentru Preşedinţie, Klaus Iohannis s-a ales de asemenea cu mai multe porecle.

"Santa Klaus" a fost una dintre ele şi se bazează pe o fotografie apărută în urmă cu câțiva ani, care îl surprindea pe Iohannis, primar al Sibiului la acea vreme, îmbrăcat în Moș Crăciun, alături de fostul ambasador SUA la București, James Rosapepe.

În cartea sa, „Pas cu pas", Klaus Iohannis amintește acest moment: "M-a amuzat poza in care apar alaturi de ambasadorul SUA, costumati in Mos Craciun si cersind cate un banut, pe strazile Sibiului, pentru o organizatie umanitara fondata de sora Mary Rose Christy".

Susţinătorii candidatului PNL au folosit intens fotografia în timpul bătăliei prezidenţiale, din turul al doilea.

 

Într-un interviu înainte de turul 1 al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis a şi fost întrebat ce alege între "Mickey Mouse sau Santa Claus". "Santa Klaus", a răspuns actualul preşedinte.

Tot in campania electorală, după gafa cu "ghinion", Iohannis a fost poreclit "Klaus Ghiniohannis", iar, în mediul on-line, i s-a spus "Forrest Gump", poreclă care face trimitere la filmul cu acelaşi nume şi la celebra replică „Run, Forest, run!"

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ