Klaus Iohannis, după întâlnirea cu prințul Charles: Este un om care prețuiește România

| 31 mai, 22:00

Klaus Iohannis afirmă că întâlnirea cu prințul Charles de duminică, de la Palatul Cotroceni, i-a făcut plăcere și că acesta este un om care prețuiește România și care promovează locurile transilvane oriunde merge în lume.

 

"M-am întâlnit astăzi, la Palatul Cotroceni, cu prințul Charles, un om care prețuiește România și care ne promovează locurile transilvane oriunde merge în lume. Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc cu el, mă bucur că ne reprezintă și că vorbește despre România ca despre o parte a sufletului său", a scris Klaus Iohannis duminică pe contul său de Facebook.

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, citat de Agerpres,  prințul de Wales a rememorat, la începutul întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis, prima sa vizită la Sibiu.

Totodată, prințul Charles a apreciat modul în care municipiul Sibiu s-a dezvoltat în timpul mandatelor lui Klaus Iohannis, contribuind astfel la protejarea moștenirii istorice și culturale a Transilvaniei.

"Președintele Klaus Iohannis a apreciat implicarea prințului de Wales în menținerea specificului comunităților transilvane și încurajarea protejării mediului și a biodiversității din zonă. De asemenea, o altă temă de discuție a fost preocuparea comună pentru punerea în valoare a patrimoniului natural și istoric din întreaga Românie", se arată în comunicatul de presă.

Citește și: Prințul Charles, întrevedere la Cotroceni cu Klaus Iohannis

Președintele Iohannis a subliniat că va acorda o importanță deosebită în timpul mandatului său prezervării patrimoniului, păstrării tradițiilor istorice și ocrotirii mediului înconjurător.

În acest context, prințul de Wales a menționat experiența de succes a parcurilor naționale din Regatul Unit și a arătat disponibilitatea părții britanice de a sprijini autoritățile române în a implementa bunele practici în acest domeniu.

De asemenea, în cadrul întrevederii, prințul a mulțumit României pentru contribuția sa susținută în teatrele de operații și în combaterea terorismului internațional.

Președintele Iohannis și prințul Charles au exprimat îngrijorarea comună pentru evoluțiile din Vecinătatea estică a României și în special din Ucraina.

În finalul întâlnirii, prințul de Wales i-a adresat președintelui Iohannis invitația de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, invitație pe care șeful statului a acceptat-o.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 iun, 10:46
avramescu i.
De vizite si scris carti e bun,dar altceva pentru poporul care l-a ales are?Eu unul nu l-am ales si se confirma ca nu e bun de presedinte!Sa fii platit din bani publici si tu scrii toata ziua,nu e corect si mai zice ca e neamt,da dar de cat a 2-a!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ