POSTUL PAŞTELUI. Cum se găteşte la mănăstire în această perioadă

| 27 feb, 2014

Se spune ca postul nu este dificil la manastire pentru ca acolo se manaca mancare buna si sanatoasa in tot timpul anului, iar in perioadele de post, cu atat mai mult.

Iata cateva reguli ca sa tii post ca la manastire in postul pastelui:

- Se respecta toate dezlegarile, asa ca in zilele de peste se mananca numai peste.

- Uleiul se consuma cu multa chibzuinta in post, fiind zile in care mancarea se face fara ulei.

- Se consuma alimente de sezon.

- In Postul Pastelui temelia alimentatiei o reprezinta cartofii, fasolea, ciupercile (si proaspete, si uscate), nuca, maslinele, legumele care au putut fi pastrate peste iarna (morcovii, ceapa, telina, varza, inclusiv cea murata).

-La toate acestea se adauga faina de porumb si cea de grau, pentru ca deseori painea se face la fata locului.

- In completare vin gemurile si dulceturile, dar si tocanitele de legume si zacusca pregatite din toamna special pentru perioada Postului Pastelui.

- O categoria aparte de alimente incluse in meniul de post este cea a trufandalelor. Pe aceasta lista se afla urzicile, spanacul nou, salata, untisorul si stevia, ceapa si usturoiul nou, leurda si verdeturile aromate.

- In camara, la manastire, se mai gasesc special pentru aceasta perioada din an puse bine deoparte: bulion si pasta de rosii, compoturi, dar si mere si struguri pastrati in beci de toamna trecuta.

Citeşte continuarea pe femeia.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ