În curând vom putea cumpăra bilete loto online. Guvernul a aprobat proiectul

| 16 sep, 21:42

Guvernul Orban a aprobat posibilitatea ca românii să cumpere bilete de joc de pe site-ul Loteriei Române, dacă se achită o taxă de joc, cât şi prin intermediul terminalelor autonome.

"Executivul a aprobat în şedinţa din data de 10 septembrie 2020 o hotărâre de Guvern prin care se modifică normele metodologice privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, astfel încât activităţile de jocuri de noroc să se poată realiza prin intermediul terminalelor autonome, operate în mod direct de către participanţii la joc sau prin accesarea secţiunii dedicate acestei activităţi disponibilă pe site-urile oficiale ale Companiei Naţionale Loteria Română cu condiţia achitării taxei de participare, iar efectuarea plăţii pentru participarea la jocurile loto să poată fi realizată şi prin instrumente de plată electronice, aşa cum sunt reglementate de legislaţia în vigoare, pentru a permite realizarea acestor activităţi cu respectarea regulilor de distanţare socială", arată Ministerul Economiei într-un comunicat.

Această decizie vine în contextul în care legislaţia aflată în vigoare până în prezent nu avea în vedere situaţii de genul limitării liberei circulaţii şi libertăţii economice ca urmare a unor situaţii de urgenţă, precum apariţia unei pandemii, care face imposibilă desfăşurarea unor activităţi de genul celor reglementate de actele normative indicate, iar organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc se numără printre activităţile afectate de regulile de distanţare socială impuse de autorităţi.

Loteria Română şi Autoritatea pentru Digitalizarea României au semnat contractul pentru crearea și dezvoltarea platformei informatice de comercializare a jocurilor loteristice online.

Potrivit documentului care a fost parafat la sediul Autorităţii pentru Digitalizarea României, implementarea jocurilor loto online se va face în patru etape.

LOTO 6/49 și NOROC sunt jocurile care oferă posibilitatea participanţilor să-şi încerce şansa și în mediul online în prima etapă a implementării.

Participarea online la celelalte jocuri loteristice tradiţionale, respectiv Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc, prin intermediul platformei proprii de comercializare a jocurilor loteristice online de pe site-ul www.loto.ro, precum şi toți paşii care urmează să fie făcuţi pentru realizarea integrală a proiectului Loteriei Române fac obiectul celorlalte trei etape care vor fi parcurse în perioada următoare.

„15 septembrie 2020 va rămâne o zi importantă în istoria Loteriei Române. Semnarea contractului cu Autoritatea pentru Digitalizarea României consfinţeşte colaborarea pe care o avem încă din luna aprilie. Crearea platformei informatice proprii de comercializare a jocurilor loteristice online reprezintă un proces necesar şi firesc, iar realizarea acesteia este aşteptată de jucători de foarte mulţi ani. Digitalizarea reprezintă un pas important pentru dezvoltarea și modernizarea Loteriei Române. Mă bucur că această realizare se concretizează în mandatul meu și datorez succesul întregii echipe. Toate demersurile pe care le-am făcut au fost susţinute, din prima clipă, de Consiliul de Administrație, de Adunarea Generală a Acționarilor şi, bineînţeles, de domnul Virgil-Daniel Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Împreună ne-am ţinut promisiunea pe care am facut-o jucătorilor Loteriei Române cărora le mulţumim pentru încredere şi le dedicăm, ca şi întregii societăţi româneşti, cei 114 ani de activitate", a declarat Sebastian-Iacob Moga, director general al Companiei Naţionale „Loteria Română" S.A.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ