Povestea IMPRESIONANTĂ a unei tinere din România! Ziua e cercetător în ştiinţele CREIERULUI, iar seara vinde hăinuţe de copii

| 29 sep, 20:56

Mirela Sabina Ene este o tânără cu o poveste de viaţă impresionantă. O poţi întâlni într-unul din mall-urile bucureştene unde te îndrumă spre cele mai potrivite hăinuţe, iar până aici nimic nu este neobişnuit. Totuşi, Mirela Sabina Ene trebuie să schimbe zilnic halatul de fizician şi cercetător în științele creierului pentru a îmbrăca uniforma de vânzătoare pentru a se întreţine.

Pentru a analiza un ţesut cerebral patologic statul îi plăteşte pentru jumătate de normă Mirelei suma de 400 de lei. Povestea Mirelei a devenit virală pe internet.

Care e lucrul pe care il au in comun o vanzatoare la un magazin de haine si o fiziciana care regleaza echipamentele cu care chirurgii fac operatii pe creier?

Ia sa vedem: ambele locuiesc in Romania? Ambele fac cu placere ceea ce fac? Ambele se pricep la meseria lor atat de bine incat sunt laudate de sefii lor la locul de munca?

Da, da, si da. Dar mai e un lucru pe care cele doua fete il au in comun: sunt una si aceeasi persoana!

Mirela fiziciana e aceeasi persoana cu Mirela vanzatoarea de haine de copii.

Mirela fiziciana stie ce spike-uri electrice genereaza un tesut cerebral patologic. Iar Mirela vanzatoarea poate sa-ti spuna oricand ce bluzita se asorteaza la fusta aceea cu pliseuri beige pentru anul I de gradinita, scrie Ioana Mîndruţă pentru chirurgiaepilepsiei.

Trist e salariul ei de cercetator fizician cu jumatate de norma: 4 milioane de lei pe luna. Jumatate din salariul minim pe economie. Atat a avut bani proiectul de cercetare a creierului la care a obtinut un post temporar.

De astia 4 milioane stie sa calculeze adancimea exacta si pozitia pe scalp in care chirurgul trebuie sa introduca un electrod in cutia craniana, electrod pe care neurologul il va folosi pentru a stabili localizarea unei leziuni epileptice. Pentru asta a invatat 4 ani, apoi a mai facut inca 2 de master. Dar a meritat efortul: acum stie sa regleze echipamente de zeci de mii de euro in doar cateva secunde… si pentru toata aceasta stiinta de carte, Romania o premiaza la sfarsitul lunii cu mai putini bani decat da angajatului care face curat dupa operatie…!

De aceea Mirela e vanzatoare dupa-amiaza. Pentru ca tot efortul ei de a invata, de a se perfectiona intr-o meserie complicata cum e investigatia electroencefalografica e platit cu o suma de 4 milioane de lei. Pe un grant de cercetare.

De restul o platesc doamnele cu bani care iau in seara asta o rochie pentru fetita lor sau o pereche de pantalonasi pentru baiat.

N-am nici o morala sa trag de aici. Daca dumneavoastra gasiti una, va rog s-o tineti pentru uz personal. Mirela nu se plange. Si nici eu. Pentru ca face ce-i place si pentru ca e o fire optimista. Spera ca intr-o buna zi Romania va fi o alta tara, in care stiinta de carte va fi mai scumpa ca paltoanele pe care le vinde si ca iti va tine de cald tot atat de mult ca ele.

Pana atunci, va ramane Mirela, fata cu cea mai lunga si complicata zi pe care o stiu: dimineata fizician, seara vanzatoare si in permanenta romanca muncitoare.

Nu stiu daca v-o propun ca model. Mai are loc intre atatea altele de la televizor?", conchide Ioana Mindruta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 sep, 23:01
delgado
Oportunitatea numarul unu! Ascensiunea noastra fenomenala i-a convins pe toti ca suntem cei mai seriosi! Tu ai un vis fierbinte? Iti doresti succes si properitate? Vino in cea mai dinamica echipa si incepe sa castigi bani! Aici ai instruire gratuita de cea mai buna calitate si sustinere pas cu pas, chiar daca nu ai niciun fel de experienta! Cere acum detalii mai multe la adresa de email: [email protected]
30 sep, 20:40
Chris Kay
nimik extraordinar in RO - mule sute sau mii de doctoranzi au un 2nd job
mda, asta e situatia in RO si cred ca tipa asta o face nu pentru bani...si eu mi-am facut doctoratul in 97-2000 in RO si majoritatea doctoranzilor aveau un second job. bursa de doctorat era echivalentul a 50 de marci/ 25 Euro pe luna si mai primeam 25 de euro de la celalalt job. nu era nimik extraordinar...
30 sep, 18:46
MIRELA
colaborare
Oferta vazuta peste tot!
De ce crezi ca vezi peste tot aceasta
oferta de lucru la domiciliu? Răspuns: pentru ca suntem
extrem de seriosi! Oamenii ni se alatura mereu si suntem o
organizatie in plina extindere! Stai pe margine si te uiti
sau participi si tu si incepi sa castigi bani? Te indrum eu
pas cu pas, dupa ce ma cauti pentru mai multe detalii, la
adresa de email: [email protected]
30 sep, 16:41
eladie
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
30 sep, 16:39
eladie
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ