POVESTEA lui Haj Saleh Moustafa, omul de afaceri GĂSIT mort într-o valiză. REACŢIA comunităţii SIRIENE

| 09 apr, 20:05

Cunoscutii sai, din comunitatea araba, il descriu ca pe un om venit in tara noastra sa se imbogateasca. Nu era un apropiat al grupurilor fundamentaliste, era casatorit cu o romanca si avea o fetita. Partenerii de afaceri cred insa ca sirianul intrase in vartejul jocurilor de noroc si imprumuta bani cu nemiluita ca sa-si acopere cheltuielile.

Venit din orasul sirian Homs in Romania, Haj Saleh Moustafa parea sa-si fi gasit linistea in tara noastra. Lasase acasa razboiul civil si avea o firma pe litoral, care incheiase contracte cu unul dintre cele mai mari lanturi hoteliere din Romania, detinute de libanezul Mohammad Murad, potrivit stirileprotv.ro.

"Aproviziona o parte din hoteluri cu o parte din marfa. Nu cu totul, desi era unul din furnizorii importanti ai nostri. Si avea ca deal sa stranga marfa din toate partile, ca sa ia preturi cat mai bune", a spus Mohammad Murad, om de afaceri.

53 de ani, casatorit cu o romanca, tatal unei fetite de 8 ani. Afaceri in turism de cel putin 15 ani. Un om bun, spun cunoscutii, despre Haj Saleh Moustafa.

"Nu era o persoana agresiva, nu era o persoana ca sa zic asa... fanatic in modul de gandire sau in felul in care se comporta. Era o persoana normala", a spus Mohammad Murad, om de afaceri.

In sezonul rece Haj Saleh Moustafa statea in Bucuresti si isi ducea fetita la soacra, in cartierul Titan. Vara isi muta cartierul general in judetul Constanta, pentru ca de acolo castiga cei mai multi bani.

Sirianul locuia in timpul verii intr-un hotel, un fel de locuinta de serviciu. Acum insa, la vechea sa locuinta au venit anchetatorii care incearca sa gaseasca orice dovada care i-ar putea conduce pe urmele criminalilor.

Si totusi, viata sirianului nu era roza.

"Discutiile cu dansul erau foarte foarte scurte si pe subiect. Nu era... sa imi spuna... decat cand il vedeam nervos, il intrebam: 'Ce e?' si el imi raspundea: 'Am probleme cu nevasta'. Deci nu detalii. Sau 'Am probleme acasa, cu ai mei, cu Siria, cu razboiul'. Adica nu eram in relatia aia in care sa stam la povesti", a spus Mohammad Murad, om de afaceri.

"E o crima... Nu se poate asa ceva. Un stil salbatic, un stil mafiot. Nu suntem obisnuiti in societatea romaneasca, ce am vazut la chinezi. Dumnezeu sa-l ierte, ce sa mai spun. Speram sa nu fi avut o nenorocire in spatele acestei fapte: avea familie, copii, va dati seama. Avea 53 de ani", a spus Mohamad Rifai, membru al comunitatii siriene din Romania.

Pana la urma, cunoscutii lui Haj Saleh Moustafa se gandesc si la o reglare de conturi. Iar in decembrie, cand a disparut, sustin ca sirianul plecase negru de suparare de la Bucuresti la Mamaia.

"Daca vorbim... presupun ca a avut la un moment... cred ca e chestie de cazinouri mai mult de 99%, cred ca a ajuns la un moment in care el cu cei care au dat banii au avut o mare divergenta si cred ca el a amenintat ca va spune politiei acest lucru... Si a fost o cearta...", a spus Mohammad Murad, om de afaceri.

Politistii spera sa-l prinda repede pe criminal. El risca sa fie acuzat de omor calificat, ceea ce presupune ani grei de puscarie.

Citeşte şi:  Misterul CADAVRULUI găsit într-o valiză în portbagaj. Ce au descoperit medicii legisti după autopsie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ