Povestea oraşului Bucureşti. Cum a luat naştere Capitala României

| 21 mar, 2014

Legenda Bucurestiului se numara printre cele mai populare din tara. Aceasta este strans legata de raul Dambovita.

Se spune ca odata in aceste locuri impadurite locuia un padurar impreuna cu fiica sa pe care o chema Dambovita.

Legenda Bucurestiului spune ca Dambovita cunostea padurile atat de bine incat ii era greu sa se rataceasca.

Odata fata intalni un print care era ratacit in padure. Printul o ruga pe fata sa ii arate drumul. Dambovita ii arata acestuia drumul si drept rasplata a cerut-o de sotie.

Legenda Bucurestiului spune ca aceasta a refuzat propunerea printului intrucat era deja logodita cu un tanar Bucur care locuia langa padure.

Asa se face ca printul mai inainte de plecare si de a-si lua adio de la fata ii darui acesteia un cutit si un titirez, spunandu-i ca orice dorinta isi va pune se va intampla ori de cate ori va rasuci din titirez.

Dambovita s-a dus repede la Bucur si i-a spus toata istorioara, demonstrandu-i ca i-a fost fidela. Pentru a-i arata puterile titirezului aceasta a rasucit din el si a infipt cutitul intr-o piatra. Dintr-o data, din acea piatra a iesit o apa atat de pura ca fata insasi.

Asa se face ca raul a luat numele fetei, iar cei doi au intemeiat langa padure un sat cu numele Bucuresti, numele logodnicului fetei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ