PP-DD cere reintroducerea examenului de admitere în toate facultăţile din România

| 08 iul, 2013

Partidul Poporului - Dan Diaconescu cere reintroducerea examenului de admitere în toate instituţiile de învăţământ superior din România. PP-DD consideră că premierul Victor Ponta trebuie să îşi asume întreaga responsabilitate "pentru acest fiasco numit Bacalaureat 2013".

"Partidul Poporului - Dan Diaconescu cere reintroducerea examenului de admitere în toate instituţiile de învăţământ superior din România. Considerăm că această măsură, fără să diminueze importanţa examenului de maturitate, va elimina în bună parte fraudele. În acest mod, elevii de liceu nu vor mai fi clienţi ai "fabricilor de diplome", ci vor fi determinaţi să îşi aleagă cu responsabilitate unde vor să-şi desăvârşească pregătirea după liceu", susţine PP-DD, într-un comunicat citat de Agerpres.

De asemenea, ca urmare a situaţiei inacceptabile înregistrate din cauza organizării lamentabile a examenului de Bacalaureat din acest an, PP-DD consideră că premierul Victor Ponta trebuie să îşi asume întreaga responsabilitate ''pentru acest fiasco numit Bacalaureat 2013".

Partidul fondat de Dan Diaconescu consideră că Guvernul Ponta vrea, în cel mai pur stil comunist, prin rezultate neadevărate, să arate Occidentului cât de bine a restructurat, în numai un an de zile, învăţământul de la noi.

"PP-DD crede că o naţiune sănătoasă nu se poate construi fără o educaţie temeinică, fără o societate în care să fie promovată meritocraţia, adică fix invers faţă de modul în care s-a desfăşurat acest examen de maturitate educaţională în România anului 2013. Şpăgi, corupţie instituţionalizată, procurori în săli de clasă, elevi şi dascăli monitorizaţi de SRI, STS, DNA etc. nu reprezintă o "organizare de succes a Bac-ului", aşa cum a descris-o premierul Ponta şi nicio soluţie de corectare a haosului înrădăcinat în sistemul educaţional românesc.

PP-DD solicită demisia de urgenţă a ministrului Educaţiei,  Remus Pricopie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ