PPDD anunţă că îşi retrage reprezentanţii din Comisia de revizuire a Constituţiei

| 13 iun, 2013

Partidul lui Dan Diaconescu a decis să-şi retragă reprezentanţii din Comisia de revizuire a Constituţiei, confom liderul grupului PPDD, Daniel Fenechiu. Reprezentanţii PPDD se retrag după cea de-a opta şedinţă a Comisiei, care a analizat astăzi ultimele trei capitole, iar luni proiectul de revizuire a Constituţiei va fi finalizat.

"Urmare a modalităţii în care se desfăşoară lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei, PPDD a luat decizia să se retragă de la lucrările comisiei. Pe parcursul acestei perioade, noi ne-am exprimat nemulţumirea, am constatat că situaţia se înrăutăţeşte şi ne găsim într-o situaţie că proiectul de revizuire nu se mai lucrează în cadrul comsiei, ci în cadrul coaliţiei USL, în cadrul discuţiilor private între Victor Ponta şi Crin Antonescu. Lucrările sunt foarte fragmentate, porţiuni întregi au fost amânate, au fost o grămadă de suspendări pe motiv că nu a existat un acord în USL", a afirmat Daniel Fenechiu, într-o conferinţă de presă.

Liderul PPDD a adăugat că în comisie sunt "răzgândiri proverbiale", menţionând în acest sens articolele privind căsătoria, migraţia, mandatul preşedintelui, numărul de parlamentari şi structura Parlamentului.

Fenechiu a mai spus că "PPDD nu poate fi un partid de decor" şi "nu poate participa la această mascaradă". El a ţinut să sublinieze că, în această comisie, PPDD a fost singurul partid de opoziţie, pentru că PDL a avut doar un singur reprezentant, pe Valeria Schelean, deoarece Gabriel Andronache a trecut la PNL, iar Alin Tişe a venit doar la o şedinţă.

Fenechiu a mai arătat că PPDD urmează să vadă care va fi varianta finală de revizuire a Constituţiei şi, în funcţie de ce va rezulta, îşi rezervă dreptul de a boicota dezbaterile din Parlament şi chiar referendumul de revizuire.

Parlamentarii din Comisia de revizuire a Constituţiei s-au întâlnit astăzi, în a opta şedinţă, pentru a discuta ultimele trei capitole din Constituţia României. Proiectul de revizuire se va finaliza luni, când parlamentarii vor dezbate şi amendamentele magistraţilor.
PPDD are doi din cei 23 de membri ai Comisiei de revizuire a Constituţiei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 iun, 2013
Seba
SI, DACA TOT MODIFICAM CONSTITUTIA, NOI, POPORUL, DORIM CA ARTICOLUL 35 SA ARATE ASTFEL:

Dreptul la mediu sănătos ARTICOLUL 35
(1) Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic.
(2) Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept. IN ROMANIA , EXPLOATAREA GAZELOR NATURALE PRIN METODA FRACTIONARII HIDRAULICE ESTE STRICT INTERZISA!
(3) Persoanele fizice şi juridice au îndatorirea de a proteja şi a ameliora mediul înconjurător.


Pentru ca raul sa triumfe este suficient ca oamenii buni sa nu faca nimic! Sa facem ceva!

Video: "GAS LAND" - OTRĂVIREA VOITĂ A APEI
Un documentar despre METODA FRACŢIONĂRII HIDRAULICE
http://www.youtube.com/watch?v=kJyZhZcQOLI

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ