PPDD continuă politica internă de autodistrugere

| 10 aug, 2013

Deputatul PDL Liliana Mincă, preşedintele PPDD Botoşani, a venit şi a tăiat în carne vie în rândul membrilor de partid cu funcţii de conducere.În contextul înregimentării parlamentarilor PPDD în alte formaţiuni politice şi pe fondul pierderii a tot mai mulţi aleşi locali, principalul efect va fi acela al autodistrugerii formaţiunii. Iar ambiţiile recente ale lui Dan Diaconescu de a câștiga un loc în PE vor deveni iluzii deşarte.

Deşi ne aflăm în plină vacanţă parlamentară, apele sunt departe de a fi liniştite în interiorul partidelor de opoziţie. Dacă în cazul PDL disputele interne şi reorientarea unui număr mare de membri către nou înfiinţatul partid Mişcare Populară tind să afecteze masiv credibilitatea formaţiunii, nici celălalt partid de opoziţie, PPDD, nu se simte prea bine.

Astfel, confruntat deja cu dezertări numeroase înainte de vacanţa parlamentară, PPDD continuă să piardă membri. De această dată, prin excluderi în masă. Astfel, deputatul PDL Liliana Mincă, preşedintele PPDD Botoşani, a venit şi a tăiat în carne vie în rândul membrilor de partid cu funcţii de conducere.

„Joi, membrii Biroului Permanent Judeţean al PP-DD Botoşani, prin vot liber şi democratic, au hotărât excluderea din partid a
unor membri ai organizaţiei”, se arată într-un comunicat de presă al PPDD Botoşani. Cu majoritatea voturilor valabil exprimate, BPJ al PPDD Botoşani a hotărât excluderea din partid a lui Mihai Aniţulesei (vicepreşedinte al BPJ Botoşani şi consilier judeţean), Liviu Petru Viziteu (membru al BPJ Botoşani şi preşedinte al Organizaţiei Municipale a PP-DD Dorohoi) şi Marius Cristescu (vicepreşedinte al BPJ Botoşani şi consilier municipal).

„Aceştia au săvârşit fapte care contravin statutului PP-DD, iar prin comportamentul şi acţiunile lor au adus prejudicii partidului. Propunerile privind excluderea celor mai sus menţionaţi au fost înaintate Biroului Naţional de Coordonare al PP-DD, pentru validare", se mai arată în comunicatul de presă.

Permanentizarea tensiunilor în cadrul PPDD este în primul rând o expresie a modului artificial în care a luat fiinţă acest partid. Plecările şi excluderile în masă din formaţiunea lui Dan Diaconescu sunt întemeiate tocmai pe lipsa oricăror elemente programatice, pe abordarea haotică din perspectiva unui partid de opoziţie şi pe lipsa unor direcţii consecvente în plan politic.

În acest peisaj de incertitudine şi nesiguranţă, evoluţiile din PPDD nu sunt deloc surprinzătoare.

În contextul înregimentării parlamentarilor PPDD în alte formaţiuni politice şi pe fondul pierderii a tot mai mulţi aleşi locali, principalul efect va fi acela al autodistrugerii formaţiunii. Iar ambiţiile recente ale lui Dan Diaconescu de a câștiga un loc în PE, fiind propus în acest sens cap de listă pentru europarlamentarele din mai 2014, vor deveni iluzii deşarte, fără niciun orizont.

PPDD a ajuns în situaţia ingrată de a scădea sub 6% în numai într-un an de zile. Dinamica negativă a formaţiunii lui Dan Diaconescu are drept cauze nu doar inconsistenţa mesajului politic sau populismul deşănţat al reprezentanţilor PPDD. Dan Diaconescu şi formaţiunea pe care a înfiinţat-o au pierdut şi tribuna mediatică pe care o asigura OTV-ul.

Este evident că PPDD nu are resursele pentru a se reinventa. Fiindcă dincolo de imaginea prăfuită a unui lider care nu mai inspiră încredere, PPDD nu are nimic a oferi electoratului. Iar dacă ritmul plecărilor sau excluderilor va continua, autodistrugerea formaţiunii este doar o problemă de timp.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ