PPDD, un vis pe cale să se sfârșească pentru DD

| 11 oct, 2013

Cele mai recente studii realizate de SOCIOPOL, CSCI și INSCOP plasează partidul lui Dan Diaconescu undeva între 4% și 6%, la o distanță enormă de cele 14 procente pe care le-a obținut la alegerile din 9 decembrie 2012.

Având în vedere lunga decădere pe care a suferit-o Partidul Poporului - Dan Diaconescu de la alegerile din decembrie și până în prezent, se ridică o întrebare legitimă: mai rezistă PPDD încă un an de zile sau Dan Diaconescu va candida ca independent la prezidențialele din 2014?

Decăderea în discuție a avut loc atât din punct de vedere al forței partidului (în Parlament și nu numai), cât și din punct de vedere electoral. Primul aspect se observă ușor dacă aruncăm o privire pe componența Parlamentului de la începutul acestui an și componența din prezent: aproape jumătate dintre parlamentarii Partidului Poporului au părăsit grupul parlamentar. În ceea ce privește decăderea electorală, toate sondajele de opinie o confirmă.

Cele mai recente studii realizate de SOCIOPOL, CSCI și INSCOP plasează partidul lui Dan Diaconescu undeva între 4% și 6%, la o distanță enormă de cele 14 procente pe care le-a obținut la alegerile din 9 decembrie 2012.

Putem vorbi, pe de o parte, de închiderea principalului canal de diseminare a informațiilor partidului – postul OTV – ca fiind principala cauză pentru declinul PPDD. Însă acest lucru nu explică și puternicele probleme organizatorice ale formațiunii. De aceea pare destul de clară o a doua cauză: conducerea slabă și lipsa unor structuri centrale și de teritoriu capabile să mențină partidul la nivelul la care se ridicase la finele anului trecut.

Încă din 2012 s-a văzut faptul că Partidului Poporului este mai degrabă o construcție artificială, de moment, care nu se fundamentează pe o structură organizatorică solidă și pe o „bază de votanți” bine determinată, așa cum se întâmplă în cazul altor partide. Astfel, sprijinul popular puternic pe care l-a întrunit în 2012 s-a dovedit a fi o pălărie puțin cam prea mare pentru cei care au gestionat PPDD.

Nu în ultimul rând, susținătorii Partidului Poporului au ajuns față în față cu o mulțime de promisiuni neonorate și cu discrepanța majoră dintre discursul „otevist” din 2012 și realitatea activității lacunare din punct de vedere parlamentar și administrativ a PPDD.

Rămâne de văzut cum se va descurca PPDD în cadrul alegerilor europarlamentare din mai 2014. Însă dacă declinul va continua în ritmul de până acum, cei din conducere ar trebui să fie fericiți dacă vor mai avea un partid capabil să furnizeze o listă peste 7 luni.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ