Președintele Academiei Române respinge Strategia Națională pentru Educație Parentală

| 06 iul, 17:30

Președintele Academiei Române, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Ioan-Aurel Pop, respinge Strategia Națională pentru Educație Parentală, proiect despre care spune că maschează, de fapt, promovarea diversității de gen. Acesta mai spune că încredințarea unui copil unor cupluri de homosexuali este de neconceput.

Diversitatea face parte din realitate, iar realitatea nu trebuie ignorată niciodată, dar a contrapune – cu insistență și chiar cu vehemență uneori – alte tipuri de familii familiei tradiționale este o eroare fatală”, a declarat profesorul Ioan-Aurel Pop, pentru evenimentul zilei.

”Românii, ca și alte popoare, au în mințile și sufletele lor valori verificate, legate de bunul simț și de experiența de viață ale moșilor și strămoșilor lor”, a adăugat profesorul Pop, care a concluzionat că: „Alții sunt liberi să trăiască așa cum doresc, dar a obliga societatea românească „să se revoluționeze” la comandă și în timp foarte scurt este complet greșit”.

Ioan-Aurel Pop a ținut să precizeze că tot ceea ce a spus reprezintă opinia sa personală, iar Academia Română va veni în curând cu propria poziție oficială în legătură cu „educația pentru diversitate„”.

Cât privește posibilitatea de a încredința copilul unor cupluri de homosexuali, istoricul Ioan-Aurel Pop spune că „Opinia publică românească și chiar societatea românească, în majoritatea sa covârșitoare, nu pot accepta asemenea proceduri. La noi, copiii sunt concepuți de mamă (de sex feminin) și de tată (de sex masculin), născuți de mamă și crescuți de ambii părinți. Aceasta este rânduiala dintotdeauna”.

Președintele Academiei Române a făcut și o pledoarie pentru rămânerea copiilor alături de părinții biologici.

”Aproape întotdeauna, părinții biologici sau un părinte biologic pot crește și educa mai bine propriii copii decât statul sau părinții adoptivi. Dar a încredința copilul unor cupluri de homosexuali este de neconceput, din mai multe motive”, mai spune istoricul.

Președintele Academiei Române va fi, în această seară, de la ora 20, invitatul lui Octavian Hoandră, într-o ediție de specială Realitatea Românească.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ