Președintele Curții Constituționale: Mă las de fumat în spațiile publice când intră în vigoare legea

| 27 ian, 10:19

Președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, spune că va renunța să fumeze în spații publice dacă legea fumatului va intra în vigoare.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Zegrean dacă a venit cu țigările la el la ședința de miercuri a CCR și ce va face cu ele la finalul zilei, având în vedere că judecătorii constituționali discută sesizarea privind legea referitoare la interzicerea fumatului în spațiile publice închise.

"Da, am (țigările — n.r.). Legea intră în vigoare la 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Mă las de fumat în spațiile publice când intră în vigoare legea. De fapt, nu cred că m-ați văzut fumând undeva prin spații publice", a precizat președintele CCR, conform Agerpres.

Întrebat dacă un apartament poate fi considerat spațiu public închis, Zegrean a replicat: "Eh, cum să fie?!".

Citește și: Curtea Constituțională dezbate legea care interzice FUMATUL în spaţii publice închise

El a spus că "dreptul de a fuma nu e trecut în Constituție", făcând referire apoi la comparația dintre fumătorii aflați în detenție și cei în libertate.

"Sunt în aceeași categorie? Se pune problema de destinație (termen menționat în lege — n.r.) când oamenii sunt în aceeași categorie. Sunt în aceeași situație cei liberi și cei aflați după gratii?", a arătat Zegrean.

De asemenea, întrebat câți judecători de la CCR fumează, el a răspuns: "Știu că doi fumează, dar eu știu ce fac în particular?!".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ