Președintele și premierul susțin dreptul la libera exprimare

| 03 mai, 2013

Președintele Traian Băsescu a urat tuturor celor care profesează în mass-media "tărie de caracter" pentru a putea lupta împotriva celor care urmăresc să le "îngrădească"  libertatea şi "să-i subjuge propriilor interese personale". Premierul a subliniat că Executivul va rămâne un garant al dreptului la libera exprimare, în virtutea valorilor democratice pe care România le apară.

''În această zi jurnaliştii din toate colţurile lumii sărbătoresc una dintre cele mai importante valori democratice, libertatea presei. În România, libertatea presei a fost câştigată cu mari eforturi şi consolidată tot mai mult în ultimii ani, inclusiv prin dezincriminarea, ca faptă penală, a insultei şi calomniei, dar şi prin reuşita tuturor celor care s-au împotrivit adoptării unei legi a presei. Am susţinut necondiţionat eforturile lor şi cred, în continuare, că o reglementare şi un control al presei trebuie să vină din interiorul breslei, şi nu din afara lui. Le doresc tuturor celor care profesează în mass-media mult succes în activitatea lor, dar şi multă putere şi tărie de caracter pentru a putea lupta împotriva celor care urmăresc să le îngrădească libertatea şi să-i subjuge propriilor interese personale'', se arată în mesajul preşedintelui.

De asemenea, și de la Palatul Victoria presa a primit un mesaj prin vocea premierului. ''Astăzi, 3 mai, este Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Executivul condus de Victor Ponta rămâne un garant al dreptului la libera exprimare, în virtutea valorilor democratice pe care România le apară, şi susţine continuarea eforturilor de transparentizare a actului guvernării'', a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.


În fiecare an, pe data de 3 mai, este marcată în întreaga lume Ziua mondială a libertăţii presei.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ