Președintele Klaus Iohannis s-a prăbușit în încrederea românilor. A PIERDUT 26 de procente într-un an

| 08 aug, 08:50

Într-un singur an, preşedintele Klaus Iohannis a scăzut dramatic în topul încrederii pe care românii îl au în politicieni.

Un sondaj ”Avangarde”, intrat în posesia ”Evenimentului zilei”, relevă că actualul şef al statului a pierdut 26 de procente, în intervalul august 2015- august 2016. Sondajul a fost efectuat în perioada 25 iulie- 2 august, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 900 de persoane, cu o marjă de eroare de 3,3%.

Astfel, în momentul de faţă Klaus Iohannis este cotat la 35%, în timp ce, în urmă cu un an, beneficia de o cotă de încredere de 61%, tot într-un sondaj „Avangarde”, institutul de sondare a opiniei publice condus de sociologul Marius Pieleanu. În prezent, actualul preşedinte se situează abia pe locul al patrulea în această ierarhie, în timp ce acum un an conducea detaşat topul încrederii.

 

Victor Ponta şi Traian Băsescu cresc

Doi politicieni înregistrează scoruri mai mari comparativ cu acum un an. Este vorba de Victor Ponta, care a crescut cu patru procente faţă de august 2015, de la 38% la 42%. De altfel, fostul premier PSD este pe primul loc în topul încrederii. De o creştere notabilă beneficiază fostul preşedinte Traian Băsescu, care a reuşit să câştige opt procente, de la 21 la 29%.

Pe locul doi după Victor Ponta, se clasează Gabriela Firea (PSD), cu 41%, care capitalizează astfel succesul din alegerile pentru Primăria Capitalei. Al treilea este Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte al Senatului şi co-preşedinte ALDE, cotat la 40% încredere.

Cu 34%, actualul premier Dacian Cioloş este pe locul al cincilea în topul încrederii, în condiţiile în care, în august 2015, nu a fost măsurat în sondajul ”Avangarde”. Clasamentul este completat de Ecaterina Andronescu (34%), Nicolae Bănicioiu (32%), Vasile Blaga (22%) şi Alina Gorghiu (19%). Aceasta din urmă a pierdut un procent faţă de august 2015.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ