Prețul petrolului ar putea ajunge la 30 de dolari. Ce se va întâmpla atunci

| 06 aug, 08:11

Condiţiile de pe piaţă ar putea face ca preţurile petrolului să plonjeze spre 30 de dolari pe baril în următoarele luni, acesta fiind nivelul la care producătorii vor fi for­ţaţi să reducă serios livrările astfel încât cererea să a­jungă la echilibru cu oferta, acum în exces, scrie CNBC.

Preţurile energiei pot face, în funcţie de modelul economic al unei ţări, diferenţa între creştere şi scădere, chiar recesiune, şi de aceea evoluţiei lor economiştii îi acordă o atenţie deosebită, mai ales că marile economii ale lumii încă nu şi-au revenit complet după cea mai recentă criză globală.

„Nu există niciun motiv pentru care cotaţiile petrolului să nu se ducă spre 30 de dolari. Acesta este nivelul la care o parte din producţie se va opri şi va avea un impact serios asupra supraalimentării pieţei“, spune Edward Morse, şeful departamentului de cercetare a pieţei materiilor prime al Citigroup.

Analistul crede că preţurile ar putea ajunge să fluc­tu­eze în jurul acestui prag în ultimul trimestru al acestui an sau în următoarele trei lui. El atrage însă atenţia că preţurile nu vor rămâne atât de jos prea mult timp. Morse a făcut aceste comentarii când cotaţiile pe­tro­lului Brent, referinţa pentru piaţa internaţională, fluc­tu­au în jurul nivelului de 50 de dolari barilul, prag sub care au trecut luni, pentru prima dată în ultimele şapte luni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ