Prețul petrolului, la minimul ultimilor 6 ani. INFOGRAFIC

| 04 aug, 08:18

Prețul petrolului continuă să cadă abrupt la bursele internaționale, atingând luni cel mai scăzut nivel din ultimii 6 ani.

Petrolul Brent, tranzacționat la bursa de la Londra a ajuns până la 49,8 dolari per baril. Ultima dată când țițeiul a fost cotat la un preț atât de scăzut s-a întâmplat în martie 2009, când „aurul negru” atinsese această cotație în plină criză financiară mondială.

Cattura

Principalele motive care au dus la scăderea cu peste 20% a prețului petrolului în ultimele luni sunt legate de mărirea producției în SUA și ridicarea embargoului impus Iranului, țară care deține unele dintre cele mai mari rezerve de țiței la nivel global. De asemenea, încetinirea economiei Chinei face ca această țară să-și reducă în perspectivă importurile de țiței.

Reducerea prețului la petrol se resimte în întreaga lume și atunci când vine vorba de prețurile la carburanți. Spre exemplu, în România, în ultimele 3 luni motorina s-a ieftinit cu aproximativ 50 de bani, iar prețul benzinei a scăzut cu peste 25 de bani.

De asemenea, situația s-a răsfrânt și asupra gazelor naturale, al căror preț a scăzut în ultimele două săptămâni cu aproximativ 10%.

De altfel și gigantul rus Gazprom a redus prețul de export al gazelor pentru Republica Moldova până la 210 dolari pe mia de metri cubi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ