Predoiu: Am capacitatea să fiu şi un preşedinte jucător, şi un preşedinte mediator

| 07 ian, 2014

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, candidatul nominalizat de partid pentru alegerile prezidenţiale, a declarat, marţi, că este capabil ca şef al statului să fie şi jucător, şi mediator.

"Am capacitatea să fiu şi un preşedinte jucător, şi un preşedinte mediator. Am demonstrat acest lucru în mandatul meu de ministru", a afirmat Predoiu, notează Agerpres.

Preşedintele Traian Băsescu a lansat, luni, un atac la adresa PDL şi a candidatului anunţat de acest partid pentru preşedinţia României, Cătălin Predoiu, afirmând că Predoiu ar asigura "o linişte deplină peste ţară".

"Nu sunt fericit cu candidatura lui Cătălin Predoiu pentru că îl ştiu mai bine. (...) Este preşedintele care ar asigura o linişte deplină peste ţară", a declarat Traian Băsescu la B1 Tv.

Declaraţiile lui Traian Băsescu au venit în contextul în care afirmase în cadrul aceleiaşi emisiuni TV că ideea de preşedinte care să asigure linişte reprezintă 'visul iliescian'.

'Aţi văzut hoţi care fură cu zgomot? Şi ce hoţ aprinde luminile şi porneşte difuzorul când îţi sparge casa? E visul iliescian să avem linişte cu orice preţ şi preţul poate fi şi ţara, dar să avem linişte', a susţinut Băsescu.

A tras un semnal de alarmă privind amnistia

"Doresc să trag un semnal de alarmă pentru că USL nu a renunţat la intenţia de a adopta o lege privind amnistia unor fapte penale. Ieri se purtau negocieri între dl Antonescu şi alţi lideri politici din PNL, pentru a se trece legea în schimbul candidaturii la europarlamentare pe liste comune. Această lege ar însemna lăsarea în libertate, în plină iarnă, a mii de infractori care, fără loc de muncă şi fără adăpost, vor comite din nou infracţiuni. USL doreşte să facă acest lucru pentru a scăpa câţiva corupţi de la închisoare.

Dacă vor trece legea amnistiei, domnii Victor Ponta şi Crin Antonescu vor fi vinovaţii morali pentru sutele de infracţiuni care se vor produce cu certitudine în urma amnistiei. De dragul unor corupţi pe care vor să-i scape de justiţie, domnii Victor Ponta şi Crin Antonescu sunt gata să sacrifice siguranţa cetăţenilor prin amnistierea a mii de infactori condamnaţi. Iată de ce le cer să renunţe la acest proiect. Dacă proiectul de lege privind amnistia va fi promovat de USL, aşa cum am declarat şi în decembrie, PDL va adopta măsuri extreme de protest democratic atât în Parlament, cât şi în afara acestuia".

Guvernul USL face o „cârpeală” în aplicarea noilor coduri. Vor apare disfuncţii şi blocaje. Premierul şi ministrul Justiţiei vor fi responsabili pentru aceste cârpeli, disfuncţii şi blocaje în sistemul judiciar.

Aceste legi, parte a reformei legislative pe care am promovat-o ca ministru al Justiţiei, sunt foarte importante pentru Justiţie şi pentru întreaga societate.

Sunt legi complexe, de aceea sistemul judiciar trebuie pregătit în prealabil pentru o astfel de operaţiune.

Pregătirea sistemului pentru coduri înseamnă mai mulţi judecători (de drepturi şi libertăţi) şi mai mulţi grefieri. Era nevoie de angajarea prealabilă a aproximativ 150 de judecători şi 350 de grefieri în sistemul judiciar. Acest lucru nu s-a făcut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ