Predoiu: Guvernul Ponta să amâne până la 1 septembrie intrarea în vigoare a Codurilor

| 10 ian, 2014

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, vineri, că face apel către Guvernul Ponta de a amâna până la 1 septembrie 2014 intrarea în vigoare a noului Cod Penal şi a noului Cod de procedură penală, arătând că, în caz contrar, sistemul judiciar se va bloca.

"Reiau apelul către Guvernul Ponta a amâna intrarea în vigoare a noului Cod Penal şi a noului Cod de procedură penală până la 1 septembrie 2014. Sistemul judiciar nu este pregătit, lipsesc 150 de judecători şi 350 de grefieri. Dacă nu se angajează aceşti oameni sistemul judiciar se va bloca", a precizat Cătălin Predoiu într-o conferinţă de presă.

El a arătat că cere Guvernului Ponta să emită o Ordonanţă în acest sens, sau Parlamentul să se întrunească pentru a elabora o lege care să amâne intrarea Codurilor în vigoare şi angajarea judecătorilor şi grefierilor necesari.

De asemenea, Predoiu a arătat că îşi exprimă disponibilitatea de a explica premierului Victor Ponta şi ministrului Justiţiei care sunt problemele de implementare a acestor Coduri, arătând că pregătirea pentru intrarea în vigoare trebuia să se facă în ultimii doi ani.

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să afle, luni, de la membrii CSM, dacă sunt probleme în privinţa intrării în vigoare a noului Cod Penal şi a Codului de Procedură Penală, apreciind că mai bine se amână aplicarea cu două luni.

Preşedintele a mai spus că problema intrării în vigoare a noilor Coduri a fost extrem de dezbătută şi şi-a exprimat opinia că trebuie elaborat, urgent, un proiect de ordonanţă de urgenţă, de către Ministerul Justiţiei, privind modul de aplicare a noului Cod Penal.

"Auzeam aseară pe un post de televiziune, era abordarea: «Domnule, şmecherii ăştia au dat codurile ştiind ce dosare sunt», dar nespunând nimeni că e din 2009, e pe asumarea răspunderii, iar şmecherii ăştia nici măcar nu erau la putere la vremea.. Deci o abordare din asta foarte negativă. Băgaţi şi noul Cod penal, şi explicaţi, băi fraţilor, reducerea pedepselor nu a vizat persoane, ci e o nouă filosofie penală, pentru că, până la urmă, statul este obligat să facă noua politică penală şi o face prin legi", a mai comentat Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ