Predoiu, bun de preşedinte pentru cine?

| 02 oct, 2013

Când toate energiile politice sunt concentrate pe teme care mai de care mai importante precum situaţia admiterii României în Schengen, regionalizarea, descentralizarea, proiectul Roşia Montană, Codul rutier şi câte şi mai câte, Vasile Blaga inventează o nouă temă: prezidenţiabilul Cătălin Predoiu.

Trebuie să recunosc – am urmărit intervenţia lui Vasile Blaga la Gândul Live şi am râs copios. Îi mulţumesc preşedintelui democrat-liberal pentru acest moment de destindere pe care îl găsesc de-a dreptul savuros în actualul context.

Iată ce a afirmat preşedintele PDL: "Cred că domnul Predoiu este o variantă valabilă pentru prezidenţiale şi cred că în fiecare zi care trece se validează ca om politic serios. el a fost tehnocrat apreciat, dar tot mai mult creşte ca om politic", a spus Blaga. El a adăugat că fostul ministru al Justiţiei nu şi-a anunţat încă intenţia de a se înscrie în competiţia internă.

Îmi este imposibil să nu remarc paralelismul cu situaţia lui Crin Antonescu. În timp ce Crin se visează preşedinte, dar nu prea îl vrea poporul, dovadă poziţia neconvingătoare în sondaje, Blaga îl vrea pe Predoiu candidat, dar nu prea vrea el. Dincolo de această paralelă, ambele obsesii “prezidenţiale” sunt cel puţin absurde în acest moment fiindcă ignoră agenda reală a cetăţeanului. Păi, să o tot dai în sus şi-n jos cu prezidenţiabilii, când nu numai că avem o multitudine de subiecte arzătoare, dar până la alegerile din toamna lui 2014 mai aveam un alt scrutin în primăvara aceluiaşi an ne arată cât de rupţi de realitate sunt unii politicieni.

După ce l-a primit recent în partid şi l-a angrenat în tot soiul de acţiuni de imagine şi turnee prin teritoriu, este evident chiar şi pentru un diletant într-ale politicii că Predoiu este pregătit şi ambalat pentru a ne fi livrat drept candidat la preşedinţie din partea democrat-liberalilor. Desigur, nu pentru că ar avea cine ştie ce şanse, ci pentru a le plăti poliţe lui Traian Băsescu şi Elenei Udrea ale căror planuri prezidenţiale nu concordă cu dorinţele lui Vasile Blaga.

Preşedintele democrat-liberal este conştient că orice candidat ar propune, nu poate pretinde să obţină un rezultat convingător. Dar, pe de altă parte, Blaga ştie foarte bine că a face concesii pe tema prezidenţiabilului dreptei ar însemna să ofere cuplului politic Băsescu-Udrea pâinea şi cuţitul. Cuţit care, desigur, ar ajunge instantaneu, în spatele lui Vasile Blaga, prin transformarea PDL în remorca PMP-ului care nu are nici măcar roţi, iar despre motor ce să mai vorbim…

Se pare însă că e un făcut – aşa le e dat românilor să aibă parte de momente bizare în context prezidenţial. După ce Mircea Geoană a bifat cel mai scurt mandat de preşedinte din istoria României, după ce lui Traian Băsescu i-au trebuit nouă ani să ne arate că nu are nici in clin nici în mânecă cu profilul unui preşedinte autentic, după ce Antonescu ne comunică dimineaţa, la prânz şi seara că vrea şi că va fi preşedinte, în peisaj a apărut şi Predoiu, candidatul ce poartă blazonul bulldogului şi care ar cocheta şi el cu funcţia supremă în stat, după ce PDL l-a decretat şi premier... din umbră. Aşa că, dacă analizăm toate aceste scenarii, anul 2014 va fi anul preşedintelui sau nu va fi deloc.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 oct, 2013
cantautor
"Trebuie să recunosc – am urmărit intervenţia lui Vasile Blaga la Gândul Live şi am râs copios. Îi mulţumesc preşedintelui democrat-liberal pentru acest moment de destindere pe care îl găsesc de-a dreptul savuros în actualul context"
Este foarte bine ca reusesti sa nu iei politica in serios.
Si te distrezi copios...
Nici eu nu o iau,in schimb ma distrez la fel de copios ,cititind articolele comandate de altii si semnate de tine...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ