Predoiu “dă aripi” PDL-ului

| 19 aug, 2013

Apariţia lui Cătălin Predoiu în tabăra pedelistă a început să dea fiori. Ne-am fi aşteptat ca perspectivele electorale ale fostului ministru al justiţiei să afecteze într-un fel chimia politică din USL, în schimb, contrar aşteptărilor, tabăra cea mai afectată de posibila candidatură a lui Predoiu pentru funcţia supremă în stat este tabăra Băsescu-Udrea.

Speriaţi de perspectiva pierderii oricărei şanse de a o propune pe Udrea la preşedinţie, oamenii lui Băsescu atacă rând pe rând singura apariţie la momentul acesta în PDL. Cătălin Predoiu a fost propulsat în topul PDL împotriva dorinţelor părţii băsiste care a persistat în partidul portocaliu. Trebuie să observăm ca cea mai mare opoziţie pe care Predoiu o întâlneşte în cariera sa politică vine din partea tandemului Băsescu – Udrea.

Dacă cineva mai are încă îndoieli faţă de cele de mai sus, este suficient să se uite la declaraţiile lui Cristi Preda, europarlamentarul suspendat din PDL pentru opinii exprimate împotriva liniei partidului. Ar fi o uşoară naivitate să credem că semnalele şi mesajele emise de Cristi Preda sunt concepute chiar de acesta. Profesorul universitar este un simplu cărăuş de mesaje al lui Traian Băsescu.

Iată ce declară europarlamentarul Preda: ”Îmi vine să le transmit foştilor mei colegi că e bine să se trezească. La Cotroceni nu poţi ajunge de pe locul doi, cum s-a ajuns în Parlamentul României. De altfel, tot BPN-ul actual al PDL-ului e format în majoritatea lui din oameni care au intrat în Parlament de pe locul doi. La Cotroceni, dragă Cătălin Predoiu, nu se ajunge de pe locul doi”. Aţi înţeles bine, atitudinea de maximă superioritate a lui Preda la adresa lui Predoiu, „dragă Predoiu” dacă e să îl cităm exact, este pe de o parte un semnal din partea echipei Băsescu – Udrea că nu va ceda uşor în faţa fostului ministru al Justiţiei.

Când Preda face referire la un candidat care să aibă şanse de plus 50% la prezidenţiale se referă la nimeni alta decât Elena Udrea. Monica Macovei iese din discuţie odată ce s-a plasat în tabăra lui Vasile Blaga şi nu a reacţionat deloc la scoaterea europarlamentarului din rândurile PDL.

O altă portavoce a lui Băsescu este Adrian Papahagi, proaspăt apărut în politică, fugit din PDL la insistenţele preşedintelui ţării, către providenţa Mişcării Populare pentru Udrea. Clujeanul Papahagi îl atacă în mod direct pe Cătălin Predioiu spunând că înainte să fie o „locomotivă” ar trebui să dovedească că nu este un simplu „vagon”. Acum, fie vorba între noi, nici unul din cei doi nu se află aproape de locomotive, dar Cătălin Predoiu este totuşi singura propunere clară pentru prezidenţiale din partea PDL, în timp de Papahagi nu este decât un simplu gornist al echipei Băsescu – Udrea.

Cert este faptul că atât micuţul partid creat special pentru Elena Udrea, cât şi alţi oameni din anturajul preşedintelui, cum este Cristi Preda, nu se sfiesc să atace cel mai realizabil dintre proiectele dreptei din România, Cătălin Predoiu. Probabil, dacă această linie discursivă şi argumentativă a lui Cristian Preda continuă, acesta va încerca să se folosească de Mişcarea Populară pentru a mai câştiga un mandat de europarlamentar. Având în vedere faptul că locurile sunt foarte limitate, Preda trebuie să îşi câştige locul pe listă prin atacuri şi replici acide la adresa inamicilor regimului Băsescu – Udrea. Chiar dacă profesorul Preda sesizează poate foarte bine faptul că Predoiu este de o culoare diferită de mulţi alţii din PDL şi reprezintă o opţiune bună pentru un eventual contracandidat al lui Antonescu, nu ar avea voie să spună niciodată acest lucru pentru a nu împiedica ascensiunea Elenei Udrea, garantată Băsescu pentru funcţia supremă în stat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ