Predoiu de week-end

| 16 sep, 2013

De aici reiese un sigur lucru, acela că domnul Predoiu se comportă ipocrit: unul este Cătălin Predoiu din timpul săptămânii și altul este Cătălin Predoiu din weekend.

Una din întrebările care au apărut săptămâna aceasta pe scena politică românească este cine se află în acest moment în opoziție și față de cine. Duminica trecută, Crin Antonescu s-a simțit obligat să afirme că el este liderul opoziției, din moment ce „suntem la guvernare, suntem într-o majoritate parlamentară, dar nu suntem la putere. Mă refer la mine şi la PNL, cel puţin. E valabil şi pentru alţii, dar mă rog...”. Apoi a urmat toată tevatura cu Roșia Montană și diminutivele gen “parșivel”, de parcă partidul domniei sale nu face parte din majoritatea de guvernământ.

La această luptă internă din coaliție de guvernare, PDL-ul, partid care săptămâna aceasta s-a aflat într-un con de umbră, s-a simțit obligat să dea un răspuns. Aflat sâmbătă la Suceava, Cătălin Predoiu a ținut să afirme că este de datoria PDL-ului să câștige viitoarele alegeri deoarece țara este acum guvernată fără nicio viziune. "Suntem obligaţi să avem aceste victorii pentru că ţara o duce greu pentru că a fost minţită, pentru că este minţită în continuare şi pentru că este sărăcită în fiecare zi în care cei doi iresponsabili lideri ai USL se fac, dar nu reuşesc să păcălească pe nimeni, că ei conduc această ţară. Nu conduc nimic. Din păcate, ţara, la această oră, nu are direcţie", a spus liderul democrat-liberal.

Declarația lui Cătălin Predoiu demonstrează că liderul democrat-liberal cu ambiții prezidențiale este în stare de orice ca să câștige notorietate. Altminteri nu îmi explic de ce a ținut să atace atât de gratuit actuala putere.

Cum poți să spui că țara n-are direcție, în contextul în care ai niște evoluții clare, confirmate statistic, care arată că România se înscrie pe un trend de creștere consolidat, cu cifre dintre cele mai bune în întreaga Uniune Europeană? Și cum poți să afirmi că țara este sărăcită de o guvernare care se luptă de mai bine de un an să repare stricăciunile uriașe pe care partidul tău le-a produs atâta timp cât a condus România și să readucă nivelul de trai al românilor la cote de normalitate?

Îți trebuie un cinism, ipocrizie sau pur și simplu o demagogie formidabilă ca să te faci că ai uitat modul în care guvernul Boc a tăiat pensiile și salariile fără a avea vreo viziune economică în afară de reducerea cheltuielilor. Sau că PDL-ul și-a asumat în acea perioadă imaginea de unic deținător al adevărului, refuzând orice fel de dialog. Cum Dumnezeu să îți închipui că românii ar accepta atât de repede ca PDL să revină la guvernare?

Spre deosebire de PDL, premierul Ponta a încercat să reașeze relația dintre Opoziție și Putere pe coordonate de normalitate. Chiar la sfârșitul săptămânii trecute, o delegație democrat-liberală, care l-a inclus și pe domnul Predoiu, a participat la o dezbatere pe teme economice împreună cu liderii USL. La ieșirea de la întâlnire toți liderii PDL, inclusiv domnul Predoiu, s-au arătat mulțumiți de tonul discuțiilor. Asta după ce, cât timp s-a aflat la putere, democrat-liberalii au guvernat pe aroganță și ignorarea totală a opoziției.

De aici reiese un sigur lucru, acela că domnul Predoiu se comportă ipocrit: unul este Cătălin Predoiu din timpul săptămânii și altul este Cătălin Predoiu din weekend. Executivul a realizat, pentru prima dată în ultimii 23 de ani, o consultare reală cu opoziția pe probleme ce țin de economie, nu de lupta politică. La gestul de responsabilitate democratică al Executivului, Cătălin Predoiu a răspuns cu politicianismul unui personaj care dovedește că este interesat doar de gargară, și aceea lipsită de credibilitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 sep, 2013
marius
Escroc!
aoleu -uitati-va la capatana lui -arata precum un OU cu gura -mai e si peltic -zici ca are buza de iepure -cu paru ala aruncat pe cap -are ceva GROTESC acest Farsor care e IMPLICAT in multe chestii Financiare!!!!!ESCROC!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ