Predoiu: Împlinirea proiectul lui Iohannis nu e posibilă fără asumarea guvernării în locul lui Ponta

| 31 ian, 15:47

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat sâmbătă la Consiliul Naţional că împlinirea proiectului de ţară al lui Klaus Iohannis nu poate fi împlinit dacă liberalii nu îşi asumă, chiar din perioada următoarea, preluarea guvernării, prin conturarea unei noi majorităţi parlamentare.

Predoiu a prezentat, în calitate de premier desemnat al PNL, rezoluţia adoptată de Consiliul Naţional în ceea ce priveşte linia politică asumată de liberali pentru perioada următoare.

”În toată campania electorală am spus că Ponta este un pericol pentru România, şi poporul a înţeles că e un pericol pentru România. Pericolul a fost îndepărtat, dar este încă prezent. Astăzi Ponta este un obstacol în calea dezvoltării României, este un obstacol în calea investiţiilor, este un obstacol în calea reformării educaţiei şi sănătăţii, este un obstacol în calea împlinirii programului <>, propus şi votat în 14 noiembrie...în 16 noiembrie. Klaus Iohannis a oferit o şansă României, dar astăzi această şansă trebuie concretizată, astăzi suntem aici să creăm, să forjăm voinţa politică care să ducă Partidul Naţional la guvernare”, a declarat Predoiu.

El a menţionat că nu este suficient ca PNL să facă opoziţie faţă de Guvernul condus de Victor Ponta.

”Avem în faţă o cale comodă, de a aştepta alegerile, de a aştepta ca Ponta şi partidul său să piardă teren, dar este o cale care refuză responsabilitatea, este o cale periculoasă, este o cale în care parteneriatul dintre PNL şi Klaus Iohannis nu va putea fi pus în aplicare. Ori, cheia dezvoltării României în anii care vin este acest parteneriat între preşedintele Iohannis şi PNL. Ne asumăm sau nu această responsabilitate”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL.

El şi-a exprimat convingerea că în Parlament ”glasul naţiunii şi interesul naţiunii” vor fi auzite, astfel încât să fie schimbat Guvernul Ponta.

Fuziunea noastră va fi sprijinită, va fi consolidată dacă vom da această bătălie. Sabia care stă în teacă rugineşte. Dacă vrem să forjăm acest partid în victorie trebuie să ne ducem responsabilitatea până la capăt, trebuie să încercăm schimbarea guvernării”, a mai declarat Predoiu.

El a menţionat că în rezoluţia PNL se propune asumarea voinţei politice pentru schimbarea Guvernului Ponta.

Consiliul Naţional al PNL s- reunit, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în prezenţa a peste 1000 de delegaţi, pentru a finaliza procesul de fuziune a filialelor vechiului PNL şi fostului PDL, dar şi pentru a adopta linia politică pe care o vor urma liberalii în acest an, în special în Parlament.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 ian, 20:45
liviuioan
--PETRE ISPIRESCU--
A fost odata-ca niciodata-daca nu ar fi fost nu s-ar fi povestit . De demult prin 2009 ( sursa--ELENA UDREA )--toata gasca lui pitigoi--era in fierbere--purtatoarea de cuvant al MCV-ului--ROMANIA CURATATA--era nemultumita de aplicarea legii dumneaei--RESTITUTIO-- GARNITURILE de la ministerul justitiei--nu e bune---povestire in curs de finalizare ........
31 ian, 20:37
liviuioan
PETRE ISPIRESCU
A fost odata-ca niciodata--prin 2009--daca nu ar fi fost-nu s-ar fi povestit (surse--ELENA UDREA ) MCV-ul--ne presa prin purtatorul ei de cuvant--MONICA MACOVEI--a carei lege privind retrocedarile ( aviz avocatilor )trebuiau cimentate----povestire in curs de actualizare....
31 ian, 18:39
joe limonada
fals
Si postul de portar la palatul Victoria e mult pentru tine...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ