Predoiu, întrevedere cu omologul din Israel, alături de rude ale românilor răpiţi de Hamas

| 13 dec, 18:38

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a avut, miercuri, o întrevedere cu omologul său israelian, Moshe Arbel, la discuţii fiind prezente şi rude ale cetăţenilor români răpiţi de Hamas. Predoiu a subliniat necesitatea de a continua împreună eforturile pentru eliberarea rapidă şi în siguranţă a tuturor ostaticilor rămaşi.

 

Cătălin Predoiu a avut, miercuri, o întrevedere cu o delegaţie condusă de Moshe Arbel, ministrul israelian de Interne. Din delegaţie au făcut parte şi membri ai familiilor unor cetăţeni români (având dublă cetăţenie) răpiţi şi ţinuţi ostatici de Hamas, arată Ministerul Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă.
Întrevederea a avut loc cu ocazia vizitei pe care oficialul israelian o face în România, în contextul situaţiei actuale de securitate din Orientul Mijlociu.
Partea israeliană a adresat mulţumiri pentru solidaritatea pe care România a manifestat-o în contextul conflictului provocat de Hamas începând cu 7 octombrie 2023.
La rândul ei, partea română a mulţumit autorităţilor israeliene pentru sprijinul acordat în vederea repatrierii cetăţenilor români care se aflau în Israel la începutul crizei. De asemenea, a fost evidenţiată necesitatea de a continua împreună eforturile pentru eliberarea rapidă şi în siguranţă a tuturor ostaticilor rămaşi, oricât de greu sau de complex ar fi acest proces. Ministrul Afacerilor Interne a transmis familiilor prezente un mesaj de solidaritate şi a reiterat sprijinul pentru întreprinderea tuturor eforturilor care pot fi făcute pentru a contribui la eliberarea tuturor ostaticilor.
”România susţine intensificarea demersurilor pentru permanentizarea opririi focului şi pentru identificarea de soluţii diplomatice în vederea reluării Procesului de Pace şi pledează pentru respectarea strictă a dreptului internaţional şi a dreptului internaţional umanitar”, arată MAI.
În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au salutat nivelul bun al cooperării bilaterale şi au evidenţiat importanţa consolidării acesteia şi reluării proiectelor avute pe rol odată ce situaţia de securitate se va normaliza.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ