Predoiu (MAI): Revoluţia din decembrie 1989 a aşezat ţara pe un făgaş istoric

| 22 dec, 20:13

Revoluţia din decembrie 1989 a aşezat ţara pe un făgaş istoric care a "condus-o salutar" în lumea valorilor europene şi euroatlantice, în Uniunea Europeană şi NATO, se arată în mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, la 34 de ani de la Revoluţia Română.

 

"Pe termen lung, Revoluţia din decembrie 1989 a aşezat ţara pe un făgaş istoric care a condus-o salutar în lumea valorilor europene şi euroatlantice, în Uniunea Europeană şi NATO, în mijlocul ţărilor democratice, alături de parteneri strategici cu care ne sprijinim şi cooperăm reciproc în idealurile şi interesele noastre de dezvoltare şi securitate. Din păcate, acest drum natural şi firesc a fost mult încetinit vreme de 10 ani, în anii 1990, de forţe, partide şi figuri politice remanente ale comunismului", transmite Predoiu, potrivit unui comunicat al MAI.
De aceea, spune ministrul, este important să accelerăm ritmul modernizărilor naţionale, să întărim legea şi justiţia, să întronăm deplin profesionalismul şi meritocraţia în toate şi complet, să pregătim ţara pentru lumea provocatoare de astăzi şi de mâine.
"Este singurul mod prin care putem să onorăm continuu jertfa de sânge a Eroilor căzuţi în decembrie 1989, victime ale represiunii comuniste şi în ianuarie 1990, victime ale asasinatelor de tip terorist", se arată în mesajul ministrului.
Predoiu declară că adevărul despre evenimentele de la Revoluţie nici până astăzi Justiţia nu l-a putut oferi complet românilor şi reprezintă "o restanţă" pe care românii o aşteaptă încă onorată de către Justiţie - care trebuie să lămurească "cât mai grabnic" responsabilii pentru crimele din decembrie 1989 şi ianuarie 1990.
"Sunt conştient de progresele şi modernizările petrecute în Ministerul Afacerilor Interne în ultimii 34 de ani, sunt determinat să îmi aduc contribuţia personală la continuarea acestora şi să mă asigur că răsplătim aşteptările cetăţenilor şi ale comunităţilor. Să ne demonstrăm prin fapte şi rezultate concrete, demni de Tricolorul albastru, galben şi roşu, sub care Ministerul Afacerilor Interne şi fiecare din membrii săi îşi desfăşoară activitatea", a mai spus Predoiu.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ