Predoiu o invită pe Alina Gorghiu la moderație: "Un dialog nu strică"

| 08 mar, 17:43

O falie iremediabilă pare să se ivească între vechiul PNL și vechiul PDL. Totul a ieșit la iveală ieri când după anunțul candidaților pentru sectoarele Capitalei când președintele PNL București, Cătălin Predoiu, a făcut o declarație discutabilă - a declarat că discuții pentru sprijin politic la București cu Traian Băsescu și partidul său e o dovadă de generozitate politică.

Replica din partea vechiului PNL a venit imediat prin vocea co-președintelui Alina Gorghiu: ”Aş vrea chiar să spulber varianta unei alianţe la primăria Capitalei cu Traian Băsescu (...) dânsul (Cătălin Predoiu n.r.) a lansat un apel către electoratul acestor partide. A fost o opinie personală.” 

De altfel și alți parlamentari liberali l-au contrat dur pe Predoiu în această privință a unor poibile negocieri cu Traian Băsescu.

Șeful liberalilor bucureșteni revine și își îndeamnă șeful de partid la moderație pentru că ”nuanțele și moderația favorizează soluțiile, fără a altera identitățile politice”.

”Diversele interpretări pe care le-am notat pe marginea ideii de a armoniza în București acțiunea politică a forțelor fărâmițate ale dreptei, mă obligă la câteva precizări. Suntem pe tărâmul politicii, unde nuanțele și moderația favorizează soluțiile, fără a altera identitățile politice. Un dialog politic între forțele care nu mai vor în mod real PSD la Primăria Capitalei nu poate strica nimănui și nu subminează identitatea politică a nimănui. Decât să adâncim șanțuri care vor exista oricum și vor rămâne acolo unde sunt, mai bine să construim metereze contra asaltului PSD asupra Capitalei. În principiu, cooperarea politică poate îmbrăca forme diverse: armonizări de mesaje, tactici de atac concertate, proiecte de urbanism susținute unanim de candidații dreptei și multe altele care nu presupun alianțe formale, abdicări de la diferențe și topiri de identități. Toate acestea presupun un dialog politic. În orice caz, după numai două zile de la această propunere, constat că PSD a intrat în panică și țipă din nou dezinformări cu eterna lor obsesie. E firesc acest lucru, PSD știe că în turul doi al prezidențialelor, când electoratul de dreapta a fost compact, dreapta a câștigat”, a spus Predoiu pe Facebook.

Sursa: ştiripesurse.ro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ