Predoiu: PDL cere Guvernului să retragă modificările aduse de USL codurilor care slăbesc instituţiile statului

| 31 ian, 2014

PDL cere Guvernului să retragă modificările aduse de USL codurilor juridice care "slăbesc instituţiile statului", prim-vicepreşedintele democrat-liberal Cătălin Predoiu considerând că premierul Victor Ponta şi USL "au reuşit să strice o legislaţie bună pentru România".

"Victor Ponta şi USL au stricat o legislaţie bună pentru România. Au pierdut doi ani de zile pentru pregătirea sistemului şi au ignorat, în mod repetat, cererile şi propunerile făcute de către Parchet. Prin comportamentul său, domnul Ponta demonstrează că de la penalist la penal nu e decât un pas. Îi cerem să nu îl facă", afirmă Cătălin Predoiu, potrivit unui comunicat de presă remis de PDL.

Predoiu consideră că unele dintre modificările introduse 'pe şest' în ultima şedinţă a Camerei Deputaţilor dinaintea vacanţei de vară 'slăbesc capacitatea instituţională a organelor de anchetă penale'.

În opinia democrat-liberalului, Guvernul are două variante: 'ori dă astăzi ordonanţa de modificare a Codului Penal ori amână intrarea în vigoare a acestuia'.

"Un motiv în plus pentru amânarea intrării în vigoare a Codurilor Penale ar fi ceea ce repet insistent de o lună: sistemul judiciar are nevoie de personal suplimentar ca să susţină noile Coduri. Angajarea celor 150 de judecători, 350 de grefieri şi a personalului de probaţiune nu este inutilă, cum crede premierul Ponta şi ministrul justiţiei, ci o condiţie importantă pentru ca sistemul judiciar să poată aplica eficient noile Coduri", susţine Cătălin Predoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ