Predoiu: PNL a marcat retragerea lui Orban printr-o schimbare radicală, venind cu o soluţie din societatea civilă

| 12 apr, 20:16

PNL a dorit să marcheze momentul retragerii lui Ludovic Orban din cursa pentru Primăria Capitalei printr-o schimbare "radicală" de opţiune şi să aleagă o soluţie de candidat din societatea civilă, propunerea lui Marian Munteanu fiind rezultatul unei atente evaluări, a declarat preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu.

"Evenimentele de ieri au schimbat în mod dramatic modul în care organizaţia Bucureşti trebuie să evolueze în contextul alegerilor locale. (...) Până ieri nici eu, nici colegii aici de faţă nu am avut alte opţiuni decât să mergem pe o soluţie politică la această candidatură. Din păcate, evenimentul de ieri a readus în discuţie o problemă reală la nivelul societăţii, respectiv fractura de credibilitate între public, electorat şi mediul politic în general. A readus în discuţie nevoia de a da un răspuns cerinţelor formulate de cetăţeni în nenumărate rânduri în stradă. De aceea, decizia pe care am avut-o în faţă a luat în calcul, pe lângă opţiunea politică clasică, şi opţiunea de a merge cu un candidat din zona societăţii civile care să răspundă acestor cerinţe ale electoratului", a afirmat Predoiu. 

El a adăugat că PNL a avut şi are la dispoziţie oameni care îşi pot asuma oricând responsabilităţi, însă s-a decis să se meargă pe soluţia unui candidat din societatea civilă. 

"Am găsit cu cale alături de colegi să marcăm acest moment dramatic printr-o schimbare radicală de opţiune şi să mergem pe o soluţie de candidat din societatea civilă", a spus Cătălin Predoiu, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PNL. 

Preşedintele PNL Bucureşti a precizat că, înainte de alegerea lui Marian Munteanu, au fost evaluate mai multe persoane din societatea civilă, dar nu a dorit să intre în detalii. 

"În urma acestor evaluări şi analize care s-au făcut, s-a ajuns la concluzia unanimă că domnul Marian Munteanu întruneşte toate calităţile pentru a da acest răspuns electoratului din partea partidului nostru. Atât calităţi care ţin de credibilitate personală, de vocaţie pentru valorile societăţii civile, cât şi faptul foarte important pentru noi că domnul Marian Munteanu este un simbol al luptei anticomuniste. Domnul Marian Munteanu este un adversar declarat al comunismului. Este cel mai bun combatant pe care cred că putem să-l aliniem în bătălia cu PSD", a declarat Predoiu. 

În opinia sa, Munteanu poate capacita voturi atât de la electoratul tradiţional PNL, dar şi voturile cetăţenilor nehotărâţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ