Predoiu refuză să vadă destructurarea PDL-ului în teritoriu

| 12 aug, 2013

Domnul Predoiu a intrat în PDL direct pe poziția de prim-vicepreședinte. Un privilegiu rar, pe care Blaga i l-a acordat dintr-un motiv simplu. Fiind incapabil să comunice coerent și având o prezență publică total neconvingătoare, Blaga a sperat că Predoiu va compensa golul imens reprezentat de propria sa prestație, fără a-i fi teamă că-și va pierde scaunul de președinte.

Cătălin Predoiu are evidente dificultăți de a îmbrăca haina politică. După ce s-a ținut cu tărie departe de partidele politice, preferând poziția ministrului independent, domnul Predoiu a făcut cea mai proastă alegere politică a momentului, optând pentru un PDL care se scufundă tot mai mult sub presiunea rezultatului catastrofal de la alegeri și mai ales sub imperiul destructurării organizaţionale.

Domnul Predoiu a intrat în PDL direct pe poziția de prim-vicepreședinte. Un privilegiu rar, pe care Blaga i l-a acordat dintr-un motiv simplu. Fiind incapabil să comunice coerent și având o prezență publică total neconvingătoare, Blaga a sperat că Predoiu va compensa golul imens reprezentat de propria sa prestație, fără a-i fi teamă că-și va pierde scaunul de președinte.

Orice alt lider democrat-liberal cu ștate vechi în partid ar fi putut cu ușurință să emită pretenții mai mari dacă ar fi ocupat scaunul de prim-vicepreședinte, în condițiile în care Blaga pare tot mai obosit și incapabil să țină sub control ceea ce a mai rămas din PDL. Predoiu în schimb este o necunoscută în partid, putând fi cu ușurință împins într-un rol decorativ de purtător de cuvânt dotat cu un titlu ceva mai pompos.

Numai că, socoteala din laboratorul de acasă nu se potrivește cu cea din piața politică pentru că domnul Predoiu nu pare a se pricepe foarte bine nici măcar la comunicarea publică. Recent, fostul ministru al Justiției în guvernele Tăriceanu, Boc și Ungureanu ne-a oferit dovada nepriceperii sale printr-o declarație de zile mari. ”Sunt convins că forţa Partidului Democrat Liberal vine din tăria structurilor teritoriale”, a declarat Cătălin Predoiu într-un contratimp total cu ceea ce se întâmplă în realitate.

Dacă forța PDL stă în structurile teritoriale, atunci lucrurile sunt chiar grave pentru fostul partid de guvernământ în condițiile în care tocmai la acest capitol Partidul Democrat Liberal cunoaște cele mai importante cutremure de după catastrofa electorală din 2012. Organizația județeană Argeș a PDL a fost pulverizată după ce 22 de primari din 24 au anunțat public faptul că nu se mai consideră membri PDL, au fost dați afară de conducerea organizației județene și ținuți apoi cu forța în partid de conducerea centrală. Organizațiile teritoriale din Caraș au plecat în bloc la PNL în frunte cu Sorin Frunzăverde. Organizațiile din Mehedinți au făcut același lucru, dezertând cu Stănișoară care a urmat același traseu bătătorit spre PNL. Dinspre Arad sau Dâmbovița, de asemenea, nu se aud vești foarte bune. În aceste condiții, a spune că forța partidului său este legată exact de zona care suferă cel mai rău în această perioadă demonstrează în cazul domnului Predoiu fie o aplecare înspre ridicol care depășește puterea noastră de înțelegere, fie pur și simplu incapacitatea de analiză și înțelegere a realității.

Pariul lui Blaga cu Predoiu pare a fi unul sortit eșecului. Dorind să inventeze o voce carismatică pentru a suplini deficiențele sale majore în ceea ce privește capacitatea de a comunica public, Blaga a oferit PDL-ului o sursă de bancuri politice. Și mai trist pentru el este că bancurile au la bază tocmai incapacitatea sa de a organiza partidul care se destructurează în teritoriu, adică acea treabă despre care se spunea că Blaga o stăpânește ca nimeni altul. Eșecul Blaga și eșecul Predoiu și-au dat mâna într-o perioadă complicată şi într-un mod total nefericit pentru viitorul PDL.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 aug, 2013
OBIECTIV
era o vorba:"cainele moare de drum lung,iar prostul de grija altuia"!
doar ca Dta nu esti prost,esti platit sa faci pe prostul....
cred ca reusesti....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ