Prefectul Capitalei, Alin Stoica: ”Primăria Sectorului 1 îşi asumă plata sortatorilor în mod direct!”

| 10 iun, 17:06

Prefectul Capitalei Alin Stoica a afirmat că nu îşi poate da acordul cu privire la declararea stării de alertă în Sectorul 1, în contextul problemelor privind ridicarea gunoiului de către Romprest.

 

El a adăugat că din notele de constatare ale Gărzii de Mediu rezultă că nu se justifică declararea stării de alertă, măsură cerută de primarul Clotilde Armand. Ulterior, prefectul Capitalei a declarat că, în urma discuţiilor de joi, Primăria Sectorului 1 şi-a asumat să plătească sortatorii, pentru a degreva situaţia, în contextul în care prestatorul nu mai vrea să plătească sortatorii, iar Romprest este pe străzi deja şi îşi îndeplineşte obligaţiile de salubritate.
„Primăria Sectorului 1 îşi asumă plata sortatorilor în mod direct, în aşa fel încât să degreveze prestatorul. Prestatorul sunt sigur că va aprecia acest gest şi va asigura serviciul. Înţeleg că prestatorul este pe străzi şi îşi îndeplineşte obligaţiile. Al doilea sortator, Iridex ne-a anunţat că ar urma să suspende relaţia cu Romprest, lucru care ar fi putu crea un blocaj, dar Primăria îşi asumă şi relaţia cu Iridex Am cerut Agenţiei de Mediu şi Gărzii de Mediu să monitorizeze zilnic situaţia şi să anunţe de îndată în cazul în care apar ameninţări pentru populaţie, pentru a putea lua măsuri imediat”, a afirmat Alin Stoica.
Întrebat despre decizia de joi a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti prin care este executată silit Primăria Sectorului 1, prefectul Capitalei a răspuns: „Ştiu că există litigii între Romprest şi Sectorul 1, iar litigiile trebuie să urmeze calea firească. Dacă Primăria are de plătit astfel de datorii, trebuie să le plătească”.
„Discuţiile pe care le-am avut sunt legate strict despre servicii şi deblocarea situaţiei prestatorului cu sortatorii. Pentru a achita datoriile către sortatori, datoriile pe care prestatorul le-ar avea către sortatori. Aceste sume sunt refacturate către Primărie, dar pentru că a intervenit un blocaj financiar, primăria şi-a asumat să plătească către sortator această factură”, a adăugat Stoica.
Romprest a dat în judecată Primăria Sectorului 1 şi a solicitat executarea silită a instituţiei. Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a admis joi cererea, iar  Primăria Sectorului 1 este obligată la o executare silită. Părţile implicate sunt compania Romprest, în calitate de creditor, şi Primăria de sector, în calitate de debitor.
„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, potrivit cererii de admitere privind executarea silită afişată pe portalul instanţelor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ