Prefixul unui număr de telefon nu va mai corespunde cu zona geografică

| 09 oct, 2014

Autorităţile vor să schimbe regulile de formare a numerelor de telefon. Prefixul ar putea deveni o combinaţie de cifre pe care o va alege fiecare client în parte.

Prefixul unui număr de telefon arată acum zona unde sunăm. În proiectul Autorităţii de Reglementarea în Comunicaţii, lucrurile s-ar putea schimba. Un prefix nu va mai indica un judeţ anume. Pentru că şi numerele de telefon fix vor fi portabile. Adică, vor putea fi păstrate de utilizator. De exemplu, un abonat din Constanţa va suna la un număr care începe cu 036 nu la Galaţi, aşa cum arată prefixul acum, ci la Arad sau Iaşi.

Planurile autorităţilor sunt justificate de avansul tehnologiei. Oamenii vorbesc pe chat, pe reţele de socializare sau web. Asă că, telefoanele fixe sunt din ce în ce mai puţin folosite, în timp ce mobilele domină piaţa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ