Premieră în procesele cu băncile: Un client din Capitală obţine în instanţă suspendarea plăţii ratelor

| 26 mar, 20:22

Un barbat care are un credit in franci elvetieni a obtinut suspendarea platii ratelor pana la solutionarea procesului in care reclama clauzele abuzive ale bancii, la Tribunalul Bucuresti, printr-o ordonanta presedintiala, avocatul acestuia spunand ca este o premiera care va putea crea un precedent.

Barbatul, din Bucuresti, a contractat creditul in anul 2008, el imprumutand de la banca aproximativ 80.000 de franci elvetieni, a explicat pentru Mediafax avocatul acestuia, Marius Coltuc.

In ultima perioada, ca un efect al cresterii francului elvetian, barbatul avea de platit, lunar, in jur de 3.000 de lei, rata fiind astfel cu mult mai mare fata de momentul la care a incheiat contractul.

In aceasta situatie, el a dat in judecata banca si a reclamat clauzele abuzive, cerand restituirea banilor pe care i-a dat in plus. Procesul acestuia se afla pe rolul Tribunalului Bucuresti.

In paralel, barbatul a cerut instantei, respectiv Tribunalului Bucuresti, intr-o actiune separata, prin ordonanta presedintiala, suspendarea platii ratelor bancare pana la solutionarea primului proces.

In urma analizarii probelor, Tribunalul Bucuresti a admis cererea de ordonanta presedintiala.

"Dispune suspendarea executarii obligatiei de plata a ratelor lunare aferente contractului de credit si de garantie pana la pronuntarea asupra fondului cauzei", a stabilit Tribunalul Bucuresti.

Decizia nu este definitiva, insa este executorie, motiv pentru care barbatul nu va mai plati ratele pana cand nu va exista o decizie in dosarul de fond.

"Aceasta este o noutate absoluta, care va putea crea un precedent", a precizat avocatul.

Codul de Procedura Civila prevede ca instanta poate, prin ordonanta presedintiala, "sa ordone masuri vremelnice in cazuri grabnice, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara, precum si pentru inlaturarea piedicilor care s-ar ivi cu prilejul unei executari".

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ