Premieră în relația Republicii Moldova cu România. Bașcanul Găgăuziei, în vizită la București

| 16 sep, 08:21

Bașcanul Unității Teritorial-Autonome Găgăuzia, Irina Vlah, în calitate de membru al Guvernului Republicii Moldova, s-a aflat în prima vizită la București de la asumarea mandatului, unde a avut o întrevedere cu ministrul de externe Bogdan Aurescu.

Ministrul român a evocat întrevederea precedentă cu bașcanul — la Comrat, la 17 iunie 2015 —, în marja căreia a avut loc și inaugurarea Centrului de informare al României deschis la Universitatea de Stat din localitate. Între timp, în cadrul Centrului au fost organizate deja primele manifestări culturale și educaționale, bine primite de publicul local.

„În cursul convorbirii, ministrul Bogdan Aurescu a arătat că oferta de cooperare și asistență a României vizează susținerea procesului de dezvoltare socio-economică și de modernizare a Republicii Moldova și se adresează tuturor cetățenilor, indiferent de etnie”, anunţă MAE român într-un comunicat de presă.

Un exemplu concret este contribuția de 450.000 de euro oferită de România la Fondul Voluntar privind distrugerea pesticidelor și substanțelor chimice periculoase din Republica Moldova, prin care vor fi distruse și pesticide depozitate pe raza Unității Teritorial-Autonome Găgăuzia.

Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat, de asemenea, valențele cooperării la nivelul autorităților locale, care oferă o platformă amplă, pragmatică, pentru dezvoltarea de proiecte care să vină în întâmpinarea așteptărilor cetățenilor de pe cele două maluri ale Prutului. A semnalat, în context, oportunitățile de cooperare, cu co-finanțare europeană, care se deschid în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

De asemenea, a îndemnat autoritățile locale din UTAG să impulsioneze contactele cu parteneri din România, pentru promovarea în comun de proiecte care să poată primi susținere în cadrul asistenței mai largi oferite de România Republicii Moldova.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ