ECONOMICA.net: Românii vor plăti accize mai mici la anul

| 30 sep, 2013

Cursul anunţat azi de BNR este mai mic decât cel de acum un an, deci vom asista cel mai probabil la o mică ieftinire a carburanţilor, ţigărilor şi băuturilor alcoolice în anul viitor, potrivit ECONOMICA.net.

BNR a afişat azi un curs de referinţă de 4,4604, aproape identic cu cel din şedinţa de tranzacţionare precedentă.

Pentru acest an, românii plătesc accizele la un curs de 4,5223 lei/euro, cu 1% mai mare decât cel plătit în 2012.

Cursul la care vor fi plătite accizele pentru anul viitor este cel care va fi publicat mâine în Jurnalul Oficial al Comisiei Europene (prima zi lucrătoare din ultimul trimestru al anului). Acesta este, evident, legat de cotaţia pe care a stabilit-o azi Banca Naţională a României.

În funcţie de cursul leu/euro pe care îl va anunţa Banca Centrală Europeană se vor calcula accizele pentru anul viitor la pentru alcool, tutun, produse energetice (benzină, motorină, gaze naturale) şi cafea şi pentru taxa auto.

În cazul în care cursul care va fi anunţat mâine de câtre Banca Centrală Europeană nu va varia semnificativ, accizele pentru tot anul viitor vot fi plătite la o referinţă cu 1,3% mai mică decât cea de anul precedent, ceea ce înseamnă o mică ieftinire a produselor purtătoare de acciză.

Este o premieră în ultimii ani, consumatorii fiind obişnuiţi cu o depreciere a leului, care a condus la o creştere a preţurilor produselor accizate în anul următor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ