Premierul a cerut urgentarea măsurilor pentru creşterea absorbţiei fondurilor europene

| 08 mai, 2013

Premierul Victor Ponta a anunţat că marţi a avut loc o minişedinţă de guvern la care au participat miniştrii care au atribuţii legate de accesarea fondurilor europene şi că le-a cerut acestora urgentarea măsurilor pentru creşterea absorbţiei.

"Ieri am avut o minişedinţă de guvern numai cu miniştrii care au fonduri europene, care a durat mai mult decât şedinţa de astăzi de guvern. Am stat cred că patru-cinci ore, în care am dat cu pumnul în masă, am ţipat, am făcut toate cele. Totul ca să mişcăm lucrurile mai departe, să le deblocăm", a declarat premierul, miercuri seara, la Antena 3.

În acest sens, el a precizat că a fost simplificat sistemul de verificare a dosarelor, dar că mai este mult de lucru pentru creşterea operativităţii. De asemenea, a dat asigurări că pentru exerciţiul financiar 2014-2020 România este "de o sută de ori mai bine" pregătită decât a fost pentru vechiul exerciţiu, dar şi că vor fi deblocate toate programele.

"În iunie, eu sunt din ce în ce mai încrezător că deblocăm programul de Transport şi Creşterea competitivităţii. Acum însă am găsit o nebunie: acte, norme, ghiduri, birocraţie, 18.000 de dosare la POS CCE pe care nu le deschisese nimeni. Erau cum au fost depuse de biata firmă care avea nevoie de bani. La POSDRU mii de dosare nedeschise. Deci se deschideau doar cele ale prietenilor', a spus primul ministru, referindu-se la situaţia lăsată în acest domeniu de pe vremea fostei guvernări.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ