Ponta confirmă: Venitul minim şi ajutorul social se majorează de la 1 iulie

| 09 mai, 2013

Venitul mimin va creşte cu 13 procente, iar alocaţia pentru întreţinerea familiei se va majora cu 30%, începând de la 1 iulie, a anunţat premierul Victor Ponta, joi seara, într-o conferinţă de presă după întâlnirea cu preşedintele Băncii Mondiale.

De asemenea, va creşte şi alocaţia socială, în două etape, prima tot de la 1 iulie. Majorările au loc pe fondul creşterii preţurilor, mai ales la energie, potrivit premierului.

Măsurile fac parte dintr-un proiect de ordonanţa de urgenţă pus în dezbatere publică în luna februarie de către Ministerul Muncii, prin care a fost propusă reglementarea măsurilor speciale pentru beneficiarii ajutoarelor sociale, pe fondul creşterii preţului la curent electric şi gaze.

"Sunt foarte bucuros că 2013 găseşte România ca o ţara stabilă, predictibilă, cu creştere economică satisfăcătoare în raport cu media Europei, dar o ţară care are nevoie încă de modernizare şi echilibru social", a precizat Ponta, în urma întâlnirii cu Jim Yong Kim, preşedintele Băncii Mondiale, aflat într-o vizită în România.

Recent, Banca Mondială a acordat României un împrumut de 70 de milioane de euro, precum şi consiliere, în vederea reformării Administraţiei Financiare.

"Acordul privind ANAF, în valoare de 70 de milioane de euro, cu o dobandă de sub 1%, sper să aibă drept rezultat un sistem fiscal românesc mult mai performant, mai prietenos cu companiile care îşi plătesc taxele şi mult mai dur în combaterea evaziunii fiscale", a precizat premierul.

Ponta a subliniat faptul că România împartăşeşte strategia Băncii Mondiale de a lupta împotriva sărăciei şi de a păstra echilibrele sociale.

"Urmărim ca beneficiile acestei creşteri economice să se distribuie mult mai echitabil, astfel încât să beneficieze pensionarii, cei din zonele rurale, tinerii, rromii, cei care au cea mai mare nevoie de a beneficia de programe de asistenţă", a conchis premierul.

Conform unor estimări realizate de experţii Băncii Mondiale pe baza datelor existente la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi a celor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, creşterea cheltuielilor cu energia electrică pentru categoriile vulnerabile se situează între 14 lei şi 20 de lei, la care se adaugă o creştere medie de 3 lei a preţului la gazele naturale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ