Ponta:Trebuie revizuit articolul privind dreptul la proprietate privată

| 13 mai, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la Palatul Parlamentului, că articolul 44 din Constituţie, privind dreptul de proprietate privată, ar putea fi modificat, astfel încât să permită confiscarea averilor ilicite, prin schimbarea acelei prevederi care la ora actuală spune că articolul 44 nu este revizuibil.

"Până la urmă, te duci la articolul care spune că e nerevizuibil şi-l revizuieşti. Important este dacă există decizia politică şi asumată. (...) Eu vă explic cum se poate: te duci la articolul care spune că nu e revizuibil 44 şi-l revizuieşti pe acela şi atunci e revizuibil şi 44", a arătat Victor Ponta.

Limitele revizuirii Constituţiei sunt prevăzute în articolul 152 din Legea fundamentală. Acesta prevede, între altele, că "nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora".

În context, premierul a reiterat situaţia Poliţiei Române, despre care a spus că ţine 'garaje întregi de maşini confiscate şi furate', fără să aibă voie să le vândă şi să le valorifice.

"Toată lumea din Europa, care respectă dreptul de proprietate mult mai mult decât România, le vinde şi cu asta basta. Noi trăim nişte situaţii absurde", a adăugat el.

Premierul a mai spus că nu a reuşit să discute cu vicepreşedintele PNL Mihai Voicu, care este de părere că nu ar fi oportună o revizuire a Constituţiei în ceea ce priveşte problema bunurilor provenite din infracţiuni.

"Nu am reuşit să discutăm (cu Mihai Voicu - n.r.)... Altfel, l-aş fi informat că astăzi, când vorbim noi, dacă vrem să confiscăm o căruţă a celui care a mers cu căruţa să fure stâlpii de înaltă tensiune, n-avem voie, că aşa a spus CCR, dacă astăzi vrem să-i luăm maşina unuia căruia i-am luat permisul de conducere de cinci ori şi a făcut şi accidente, nu putem, dacă vrem să facem conexiunea cu Republica Moldova, să îngropăm conducta în pământ într-o lună, nu în doi ani, nu putem. Eu vorbesc de lucruri foarte concrete, teoria, principiile imuabile sunt superbe, sublime. Problema este că noi de ani de zile ne blocăm. Autostrada spre mare a stat doi ani după exproprieri. Uitaţi-vă câte lucruri avem de rezolvat în fiecare zi", a explicat Victor Ponta.

Premierul şi-a exprimat dezideratul "ca acest Guvern şi această majoritate să arate că toate lucrurile care au fost blocate până acum din lipsă de curaj sau de inteligenţă pot fi deblocate".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 iun, 2013
pensionar
Ar fi forte bine ca numai din smecheri poti face in 20 ani 5 case.asini etc, cand dupa 41 ani de munca estyi muritor de foame te rogi sa nu te imbolnavesti ca mori in lagarul de spital daca nu ai bani.Noi nu ne putem trata in VIENA PARIS, IZRAEL.Faceti ceva dl PONTA pana cand nu va fii tarziu.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ