Guvernul pregăteşte o nouă ordonanţă pentru cei afectaţi de creşterea preţului la gaze

| 15 mai, 2013

Executivul va adopta miercuri o ordonanţă care va reglementa acordarea de ajutor consumatorilor vulnerabili, pentru a compensa creşterea preţului la energie, a anunţat premierul Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

"Aşa cum a fost prevăzut în bugetul pe 2013, există taxe pentru companiile energetice, producătoare de gaze, le taxăm venitul suplimentar obţinut în urma liberalizării preţului la gaze. Din acei bani o parte îi dăm către familiile care au nevoie de ajutor, către consumatori vulnerabili. În urma analizei făcute cu experţii Băncii Mondiale, am constatat că cel mai eficient mijloc este acela de a creşte venitul minim garantat, respectiv alocaţia de sprijin familial, începând cu 1 iulie. De asemenea, începând cu 1 ianuarie vom creşte şi alocaţia pentru întreţinere", a explicat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Premierul Ponta a spus că nu este vorba despre o "pomană electorală", ci că această măsură era prevăzută în buget.

"Era prevăzută în buget, a fost acceptată de marile companii o taxă privind veniturile suplimentare pentru creşterea preţului la gaze, în aşa fel încât pentru acele categorii de persoane la venitul minim garantat - 279.000 de persoane, iar la ajutorul pentru familii - 444.000 de familii să putem să dăm acel ajutor care să compenseze creşterea preţului la energie", a detaliat Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ