Premierul apreciază rolul pe care monarhia l-a avut în istoria țării

| 10 mai, 2013

Ziua Regalităţii, 10 mai, marchează un moment important din trecutul naţiunii române, a declarat premierul Victor Ponta. Șeful Executivului a precizat că apreciează rolul pe care monarhia l-a avut în istoria noastră şi în construirea României moderne, deși este republican convins.

Primul ministru Victor Ponta a ținut să transmită un mesaj de apreciere cu ocazia Zilei Regalității și a urat La mulți ani familiei Regala a României.

Cu o triplă semnificaţie, data de 10 mai s-a impus în perioada modernă drept cea mai bună alegere pentru Ziua Naţională a României, fiind sărbătorită din 1867 până în 1947. De asemenea, pe 10 mai 1866 Carol I a devenit domnitor al României, iar 11 ani mai târziu, tânărul stat îşi oficializa independenţa, iar la 10 mai 1881 România devenea regat.

Familia Regală, în fruntea căreia se află astăzi regele Mihai I, merită toată preţuirea şi respectul românilor pentru toate eforturile depuse în edificarea statului român modern şi contemporan, a punctat într-o postare pe un site de socializare, preşedintele Partidului Conservator, ministrul Daniel Constantin.

"Chiar dacă nu trăim astăzi într-un regim monarhic şi independent de opţiunile noastre cu privire la forma de guvernământ, cred cu tărie că trebuie să cinstim valorile adevărate şi pe oamenii care au scris istoria acestei ţări", afirmă Daniel Constantin.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ