Premierul Cioloş pleacă luni după amiază la New York unde va participa la Adunarea Generală ONU

| 19 sep, 10:58

Premierul Dacian Cioloş va pleca în cursul după amiezii de luni la New York, unde va participa la cea de-a 71-a Sesiune a Adunării Generale a ONU.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Cioloş va participa marţi la recepţia de bun venit oferită de secretarul general ONU, Ban Ki-moon, în onoarea şefilor de delegaţie. Ulterior, el va fi prezent la evenimentul de marcare a primei aniversări de la adoptarea Agendei 2030. 

Tot marţi, şeful Executivului de la Bucureşti va fi prezent la deschiderea segmentului la nivel înalt al celei de-a 71-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, la dejunul la nivel înalt oferit de Ban Ki-moon, în onoarea şefilor de delegaţie, dar şi la Summitul liderilor privind criza globală a refugiaţilor, organizat de SUA alături de Canada, Etiopia, Germania, Iordania, Mexic şi Suedia. 

De asemenea, prim-ministrul va avea, marţi, o serie de întâlniri bilaterale, în marja participării la ONU. Astfel, Cioloş va avea întrevederi cu secretarul general ONU, cu preşedintele Egiptului, Abdel Al-Sisi, cu preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto, şi cu directorul executiv al UNEP, Erik Solheim. 

Tot marţi, Cioloş va lua parte, la sediul ONU, la evenimentul ''Open Government Partnership: Five Year Celebration'', coprezidat de preşedinţii Africii de Sud şi Franţei. În cursul serii, premierul va participa la recepţia oferită de UE, dar şi la cea oferită de preşedintele SUA Barack Obama şi de prima doamnă Michelle Obama, în onoarea şefilor de delegaţie. 

Dacian Cioloş va fi prezent şi la recepţia oferită şefilor de delegaţii pentru aniversarea iniţiativei HeForShe de preşedintele Finlandei şi directorul executiv al UN Women. 

Miercuri, şeful Guvernului român se va întâlni cu reprezentanţii principalelor organizaţii evreieşti din SUA, dar şi cu preşedintele Palestinei, Mahmoud Abbas, şi cu preşedintele Adunării Generale a ONU, Peter Thompson. Seara, premierul Dacian Cioloş va fi prezent la dezbaterea generală la nivel înalt a celei de-a 71-a sesiuni a Adunării Generale a ONU şi va susţine alocuţiunea naţională. La finalul zilei, Cioloş se va întâlni cu comunitatea românească. 

Premierul Dacian Cioloş mai are programate întrevederi cu secretarul general al FAO, cu omologul său pakistanez, Nawaz Sharif, şi un dejun cu investitori americani în România, joi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ