Premierul i-a trimis preşedintelui mandatul de reprezentare la CE

| 20 mai, 2013

Victor Ponta a discutat şi i-a trimis, în cursul zilei, preşedintelui Traian Băsescu mandatul de reprezentare la Consiliul European. Premierul va participa la Consiliul European din 22 mai pe baza unui mandat pe care i-l va aproba până la plecare preşedintele ţării.

"Astăzi avem câteva probleme extrem de importante din punctul meu de vedere, dincolo de sentinţele din Justiţie. Azi am discutat şi am trimis către preşedintele României mandatul de reprezentare la Consiliul European şi sunt acolo câteva lucruri extrem de importante care ţin de strategia energetică a României", a declarat Victor Ponta.

Premierul a anunţat că mandatul a fost construit de o echipă formată din consilerii prezidenţiali, domnul Mănoiu, şi consilierii de la Palatul Victoria, ţinând cont şi de poziţiile preliminare ale preşedintelui Consiliului, Van Rompuy, şi ale celorlalte ţări.  "Suntem coordonaţi cu alte ţări pe anumite poziţii şi sper ca deciziile adoptate la Consiliu să fie în favoarea intereselor României", a spus Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că la Consiliul European din 22 mai va participa premierul Victor Ponta, pe baza unui mandat pe care i-l va aproba până la plecare şi la care consilierii au început să lucreze.

"Consilierul prezidenţial Bogdan Mănoiu a început deja să lucreze, cu o echipă de la Guvern, pe formularea mandatului pe care urmează să îl aprob", spunea şeful statului.

Consiliul European din 22 mai are două subiecte, unul legat de dezvoltarea politicii energetice a UE în vederea asigurării securităţii energetice a statelor membre în condiţii de competitivitate economică, iar celălalt privind combaterea evaziunii fiscale în statele membre.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ