Premierul italian, în cadrul întâlnirii cu Iohannis: Românii din Italia reprezintă cea mai integrată comunitate

| 28 apr, 13:08

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, marţi, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează la Roma, de preşedintele Consiliului de Miniştri, Matteo Renzi. Premierul italian a afirmat că românii din Italia reprezintă cea mai integrată comunitate.

”Este cea mai bine integrată comunitate din Italia”, a apreciat Matteo Renzi, în discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax. De asemenea, românii din Italia contribuie cu peste 1% din PIB la dezvoltarea acestei ţări.

În cadrul întâlnirii cu preşedintele Consiliului de Miniştri din Italia au existat discuţii şi despre consolidarea perspectivei europene a Balcanilor de Vest.

”Italia şi România sunt ţări aflate fiecare în vecinătatea Balcanilor de Vest, iar această zonă constituie, pentru viitorul Europei, o temă de maximă importanţă”, au mai menţionat sursele citate, precizând că există această dorinţă, de ambele părţi, de a lucra împreună pentru a consolida perspectiva europeană a Balcanilor de Vest.

Un alt subiet de discuţie a vizat viitorul Summit de la Riga. Astfel, premierul Matteo Renzi a afirmat că sprijină, ca şi România, ţările din acest parteneriat, în special Republica Moldova şi Ucraina.

”Europa are nevoie, în momentul de faţă, de idei”, a afirmat premierul Matteo Renzi, potrivit surselor oficiale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ