Premierul moldovean: construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni va demara în următoarele 100 de zile

| 12 iun, 2013

Construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni va demara în următoarele 100 de zile, a declarat miercuri premierul moldovean Iurie Leancă. El a precizat că acest gazoduct va asigura Republicii Moldova o sursă alternativă de gaze, la un preţ mai competitiv şi va asigura securitatea energetică a ţării.

Premierul Iurie Leancă a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat priorităţile guvernului său în primele 100 de zile, citat de Agerpres. Astfel, prima prioritate este crearea de noi locuri de muncă. Şeful Guvernului de la Chişinău a promis că în această perioadă vor fi semnate mai multe acorduri şi vor fi acordate diferite subvenţii şi facilităţi pentru investitorii privaţi şi pentru agricultură, care vor stimula investiţiile şi crearea de noi locuri de muncă.

Alte priorităţi anunţate de Leancă sunt continuarea acţiunilor pentru combaterea corupţiei şi accelerarea procesului de integrare europeană.

Iurie Leancă va întreprinde, începând de miercuri, o vizită la Bruxelles, unde va avea întrevederi cu mai mulţi oficiali europeni, dar şi cu secretarul general al NATO. El a declarat că în scurt timp Republica Moldova urmează să treacă şi la etapa de pregătire pentru parafarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Gazoductul Iaşi-Ungheni va conecta reţelele de gaze ale României şi Republicii Moldova şi va transporta 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale anual. Conducta de gaz va avea o lungime totală de 43,2 kilometri, dintre care aproximativ 32 de kilometri pe teritoriul României. Construcţia gazoductului are drept scop consolidarea securităţii energetice a Republicii Moldova

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ