PONTA, după ce a dat declaraţii la DNA: "Am cerut să fie disjunsă cauza mea din dosarul mare"

| 03 sep, 14:02

Premierul Victor Ponta a fost citat să se prezinte la DNA, în dosarul "Turceni-Rovinari", în care este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

UPDATE 15:50 Premierul Victor Ponta a părăsit sediul DNA după mai bine de o oră, timp în care a dat declarații în fața procurorului anticorupție. Ponta a declarat că s-a prezentat la audieri ca un simplu cetățean și că a spus „doar adevărul".

„Am cerut să fie disjunsă cauza mea din dosarul mare pentru că nu au nicio legătură și nu are rost să stea dosarul mare din cauza mea. Am dat declarații, am răspuns la toate întrebările puse de procuror, am spus doar adevărul", a declarat premierul Victor Ponta, inculpat în dosarul Turceni-Rovinari.

 

Înainte de a intra în sediul DNA, el a declarat: ”Dacă am adoptat Codul Fiscal, acuma pot să vin să dau şi o declaraţie".

Premierul este audiat în dosarul Turceni- Rovinari, pentru a patra oară. Pe 19 august,  Ponta a fost audiat la DNA, dar a părăsit sediul instituţiei, după doar 15 minute, timp în care i s-au adus la cunoştinţă rezultatele expertizei financiar-contabile din dosarul în care este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat la 5 iunie că procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul de corupţie de la companiile energetice Turceni şi Rovinari privind încheierea unor contracte de asistenţă juridică. 

În aceeaşi cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale faţă de Victor Ponta şi sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcţia sa de prim-ministru, se arată într-un comunicat al DNA. 

În 13 iulie Victor Ponta a fost anunţat de procurori că în dosar s-a dispus efectuarea unei expertize financiar-contabile şi că procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ce îi aparţin în dosarul Rovinari -Turceni în care acesta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Tot atunci, DNA i-a schimbat calitatea în acest dosar din suspect în inculpat, premierul prevalându-se de dreptul la tăcere. 

Potrivit sursei citate, procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Victor Ponta, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", în prezent prim-ministru, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, spălarea banilor. 

La data 6 mai 2015, în contextul documentării, de către procurori, a aspectelor privind relaţiile contractuale ale societăţii de avocatură SCA "Şova şi Asociaţii", s-a dispus predarea, de către autoritatea fiscală competentă, a tuturor înscrisurilor existente privind actele de inspecţie fiscală efectuate la Cabinetul de Avocat "Ponta Victor Viorel". 

Conform DNA, în urma analizării înscrisurilor, în raport de probele ce fuseseră deja administrate în cauză, a rezultat că, la 30 august 2007, între SCA "Şova şi Asociaţii", reprezentată de Dan Şova, şi Cabinetul Individual de Avocat "Ponta VicVictor-Viorel", reprezentat de Victor Ponta, s-a încheiat o convenţie de conlucrare profesională, având ca obiect conlucrarea celor două părţi în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum şi în alte cauze în care se va ivi necesitatea. Convenţia s-a încheiat pe o perioadă nedeterminată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 sep, 15:36
LENIN SI STALIN
LA SCUFUNDAT CU ALTUL
ADICA,CU HOTUL DE 6 CASE SI VANZATORUL DE ORGANE DE LE 3 COPII DIN SIBIU.
HOHANIS TREBUIE SA FIE IN LOCUL DOMNULUI PRIM MINISTRU.E MAI MARE DECAT
UN PRIMAR DE PROVINCIE,AJUNJ IN TRONUL CLOSETULUI CU COCOANA ZMERKEL
RUDA DE SANGE;NEMTULOI RAZBOINICI SI PROVOCATORI DE 2 RAZBOAIE MONDI
ALE,PENTRU FURA TARI SI BOGATII.BA,SASIULE,LA GHERLA.E IN ARDEAL
03 sep, 14:49
Palada Subiectivu..
asteptam un titlu de genul:" VP din nou la DNA...".
ca la Basescu,Udrea,etc
dar nu suna bine si aduce gaura la buzunare...
asa e ,Obedient.Info?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ