Ponta: Președintele nu are niciun drept constituțional să mă suspende

| 03 sep, 23:07

Victor Ponta a declarat joi seara, la România Tv,  că în urma unei eventuale trimiteri a sa în judecată președintele nu are niciun drept constituțional să îl suspende din funcție.

Primul ministru a precizat că se consideră "nevinovat" la acuzațiile de complicitate la evaziune fiscală motiv pentru care a cerut procurorilor DNA disjungerea dosarului său din dosarul mare "Rovinari-Turceni" pentru o soluționare cât mai rapidă a situației.

"Până pe 5 iunie am avut o relație foarte civilizată și constructivă și normală cu domnul Iohannis, a fost o perioadă mai rece, iar în ultimele săptămâni ne-am întâlnit, am discutat. Nu am mai discutat cu președintele despre dosarul meu și consider că nu e cazul să vorbesc cu președintele despre dosare. Poziția președintelui de atunci a fost una politică, nu mi se pare în regulă dar o înțeleg. (...) Sunt inculpat în dosar, dar nu trimis în judecată. Dacă voi fi trimis în judecată, președintele nu mă poate suspenda, nu există acest drept constituțional", a declarat Victor Ponta, la România Tv.

Citeşte şi: Victor Ponta: Nu voi demisiona. Am un mandat pe care vreau să-l duc la bun sfârşit

Totodată, premierul a reiterat că nu va demisiona din funcția pe care o deține atât timp cât coaliția de guvernare îl susține.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ