Traian Băsescu a luat DECIZIA cea mare: Când revine în politică şi ce obiectiv de ţară are

| 04 sep, 21:52

Fostul președinte Traian Băsescu nu a ratat ocazia de a mai pomeni încă o dată obiectivul de ţară pe care ar trebui să-l urmeze România. De asemenea, fostul şef de la Cotroceni a declarat că se va întoarce în poliică, în PMP, care va deveni un partid de opoziție.

"Am văzut recomandarea doamnei Gorghiu care se bagă în seama la PMP și văd cum prevestește un viitor sumbru. Cu certitudine voi reveni în partid și voi anunța la momentul potrivit. Decizia mea de a reveni în politica este luată. PMP va fi un partid de opoziție. O să ma duc și eu acolo. O sa vină și alții și o să îl facem mai voinic. Eu am spus tot timpul că actuala clasă politcă și-a încheiat misiunea, așa cum e ea criticabilă: a dus țara în NATO, a dus țara în UE", a precizat Băsescu, la B1 TV.

Acesta susține că, în acest moment, e nevoie de politiceni care să realizeze unirea României cu Republica Moldova, ceea ce ar putea constitui un obiectiv de țară.

"Acesta ar putea deveni un obiectiv de țară. Să intrăm în zona euro sau în zona Schengen nu e obiectiv de țară. Sunt obligații din tratat. Nici să facem autostrăzi sau un plan de dezvoltare pe 30 de ani. Sunt scrise în coridoarele paneuropene. Ele sunt obligații.

Citeşte şi:  Traian Băsescu: Suntem în fața celui de-al doilea risc ca magnitudine de la al doilea război mondial încoace

Dacă aș face ceva, dincolo de obiectivul de țară, aș face un masterplan de exploatare a resurselor naturale. Trebuie ca cineva care să știe cum să scoatem aurul, cum să gestionăm pădurea, piatra, calcarul, cuprul, ce să facem cu ele. Tot stăm și ne bâlbâim", a mai declarat fostul președinte.

Traian Băsescu a lansat totodată un atac în termeni extrem de duri la adresa lui Klaus Iohannis. Fostul președinte a spus că Iohannis este ridicol când vorbește că obiectivul de țară al României e intrarea în Schengen și construirea de autostrăzi.

"E ridicol! Citește, nene, ce scrie în Tratat! Nu e obiectiv de țară, e obligație să intri în Schengen. Spune că un alt obiectiv de țară e construirea de autostrăzi. Băi, frate, vezi că le ai scrise în convențiile europene și angajamentele pe care și le-a asumat România.", a spus Traian Băsescu.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ