Traian Băsescu: Suntem în fața celui de-al doilea risc ca magnitudine de la al doilea război mondial încoace

| 04 sep, 19:59

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, vineri seara, că România nu ar trebui să accepte refugiați din Africa sau Orientul Mijlociu, deoarece țara noastră nu are capacitatea de a-i integra, un exemplu în acest sens fiind comunitatea romă.

Traian Băsescu a arătat că această criză a imigranților reprezintă cel mai mare pericol după cel de-al doilea război mondial.

"România nu ar trebui să accepte să primească refugiați dintr-un motiv simplu: lipsa capacității de a integra, avem exemplu comunitatea romă. Avem această problemă. În plus, eu consider că ce se întâmplă acum este o problemă de securitate a Uniunii Europene și a României. După Războiul Rece, acum suntem în fața celui de-al doilea risc ca magnitudine de la al doilea Război Mondial încoace. Cred că problemele de securitate sunt extrem de severe și ușurința cu care oamenii politici reacționează mi se pare condamnabilă. României i s-au alocat teoretic ba 1.700, acum aflăm din surse că ar fi circa 7.000 de refugiați. Bine, bine 7.000, dar la anul? Care sunt măsurile care garantează că la anul nu se va mări? Cifrele nu trebuie să ne păcălească. Nbu aș vrea să fiu considerat un om cu abordări bombastice. Sunt impresionat de drama acestor oameni, dar sunt prețuri foarte mari la acest tranzit", a spus Traian Băsescu, la B1 TV.

Citeşte şi: Traian Băsescu: România face o greşeală dacă acceptă refugiaţi. Ca şef de stat, trebuie să ai inimă de piatră

Întrebat dacă România ar putea deveni ținta teroriștilor, fostul președinte a precizat că oricând poate să apară un atac.

"Eu vă spun un lucru. Nu există serviciu secret în lume care să poată garanta că un procent din miile, zecile de mii de oameni care vin din Afrtica, din Irak și din Orientul Mijlociu nu sunt finanțați chiar de Statul Islamic. Ce pierd din vedere oamenii din stat e faptul că Statul Islamic controlează producțiile din rafinăriile de țiței din Libia și Irak, controlează fluxurile teroriste din Orientul Mijlociu și Africa. Ei pot finanța ca printre acești amărâți să plaseze o rețea organizată în interiorul Uniunii Europene. Eu nu am uitat declarația Statului Islamic: Califatul va cuprinde Balcanii și România. ", a precizat Băsescu.

"România nu este pregătită pentru un salt în riscurile de securitate. România pâna acum nu a refuzat refugiați. Avem cinci centre. Avem 1.500 de locuri. Avem 300 - 400 de refugiați. Eu înțeleg și lozinca cu solidaritatea pe care o lansează multe state, chiar doamna Merkel cu care am o relaţie foarte bună cu dânsa şi o simpatie. Nu am văzut-o când România a spus am frontierele sigure. De ce nu aş fi în Schengen? Pe noi ne-a împins într-o zonă politică. Uitaţi-vă la cum îşi pun bombe suniţii cu şiiţi. Noi ne mai certăm cu ungurii, dar ăştia îşi pun bombe", a mai spus fostul președinte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 sep, 10:17
Aura
Oportunitate cu totul provocatoare! Pentru cei care doresc o metoda revolutionara si sigura de a castiga bani: acum este momentul cel mai potrivit sa incepeti sa castigati, repede, urgent, nu dupa luni sau ani de zile! Actionati si cereti detalii mai multe la adresa de email: [email protected]
05 sep, 07:32
Florin
Bani cat mai repede!
Bani cat mai repede! Cel mai ușor și mai consistent sistem de făcut bani repede! Simplu, eficient si cu totul... revolutionar! Oferta este noua si nu seamana cu nimic din tot ceea ce ai intalnit pana in prezent! Trebuie doar sa vezi despre ce e vorba! Acum! Cere detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ