Premierul Ponta spune că modificările la Legea învăţământului ar putea fi făcute prin ordonanţă

| 08 noi, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că, în cazul în care preşedintele Traian Băsescu va continua să blocheze proiectele de lege, modificările aduse Legii învăţământului vor fi făcute prin ordonanţă

Premierul a adăugat că îşi asumă această decizie politică, susţinând că este greu de înţeles blocarea unor legi după ce sunt adoptate de către Guvern. 'Este foarte clar că acele modificări de lege de care are nevoie sistemul de educaţie vor fi sabotate de preşedintele Traian Băsescu, nu va promulga legi, vor fi de 5-7 ori la Curtea Constituţională. (...) Sunt absolut de acord să adoptăm modificările cele mai importante, după ce le discutăm cu specialişti, cu sindicate, pe calea ordonanţei, pentru că este clar că proiectele de lege vor fi blocate de Traian Băsescu. (...) Nu mai stăm după blocaje. Un an este puţin, dar este lung pentru sistemul de educaţie', a declarat premierul, în cadrul Atelierului de educaţie al Partidului Social Democrat.

El a spus că şeful statului îşi asumă în acest fel răspunderea politică în cazul blocajelor legislative, având încă un an de mandat la Cotroceni.

Preşedintele PSD a reiterat faptul că Guvernul său va reîntregi salariile profesorilor tăiate de Guvernul Boc, completând că a solicitat Comisiei Europene ca 350 milioane de euro, bani europeni, să fie transferaţi pentru reabilitarea şcolilor. 

Şeful Executivului a acceptat că o mare parte din revendicările sindicale sunt corecte şi a arătat că le-a cerut miniştrilor să aibă o atitudine diferită faţă de cea adoptată de predecesorii lor în relaţia cu partenerii sociali.

Victor Ponta a subliniat că Guvernul are toată bunăvoinţa faţă de profesori, dar a remarcat că 'sunt şi câteva lucruri' pe care nu are cum să le rezolve, în condiţiile în care Traian Băsescu riscă să blocheze proiecte de lege ale Guvernului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ