Premierul Tudose îi dă raportul lui Jean-Claude Juncker, la o săptămână după vizita la Bruxelles

| 20 iul, 09:45

Prim-ministrul Mihai Tudose va vorbi joi la telefon cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Convorbirea are loc la o săptămână de la vizita pe care a efectuat-o premierul la Bruxelles, unde s-a angajat că Executivul nu va aproba acte normative fără o consultare prealabilă. Mai mult, Mihai Tudose a anunţat din capitala Belgiei că miniştrii vor merge lunar să informeze comisarii despre deciziile luate la Bucureşti.

Potrivit programului oficial al Guvernului cei doi vor vorbi la telefon începând cu ora 11:00. Acest eveniment nu apare însă și în agenda premierului de pe site-ul Guvernului.

La scurtă vreme de la preluarea şefiei Guvernului, Mihai Tudose a mers la Bruxelles pentru discuţii cu mai mulţi oficiali europeni printre care şi preşedintele CE, cu care s-a întâlnit pe 11 iulie.

La acela moment, Tudose a precizat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va merge la Bruxelles pentru a prezenta ”ce se întâmplă acum” şi a dat asigurări că ”nu vor mai fi derapaje de genul surprizelor în cadrul Guvernului”.

În domeniul economiei, prim-ministrul Tudose l-a asigurat pe preşedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, că va ţine deficitul bugetar sub 3% şi va accelera absorbţia de fonduri europene.

Tudose este însă ironizat de purtătorul de cuvânt al PPE, europarlamentarul român Siegfried Mureșan, care susține că premierul român este primul șef de Guvern din UE care anunța că va vorbi la telefon cu Juncker.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ